Saturday, April 9, 2016

Banaani-mandlileib



Mandlijahu jätab küpsetised meeldivalt mahlaseks ja pehmeks. Tänu banaani ja mee magususele ei pea selles "leivakeses" suhkrut kasutama. Ahvidele meeldiks! 🙈

Ahjusoojana või külmalt järgmisel päeval süües- mõlemat pidi jalustrabavalt hää!

Retsepti idee Silja Luide blogist!

 Vaja läheb:
4 banaani
4 muna
120 g mandlijahu
50 g mandlilaaste
75 ml oliivõli/kookosõli
5 spl mett
1,5 tl soodat
1/4 tl soola
1 tl vanilliekstrakti
kaneeli


Tee nii:

Koori ja püreesta banaanid. Võid jätta ühe pooliku banaani alles, et saaksid need hiljem banaanileiva peale kaunistuseks sättida.

Sega omavahel mandlijahu, sooda, sool, kaneel ja mandlilaastud. Vahusta munad, lisa mesi, õli ja banaanipüree. Sega kuivained teiste ainete hulka.

Vala tainas võiga määritud keeksivormi ja küpseta 175 kraadi juures 45-50 minutit kuni keskele pistetud puutikk jääb kuivaks. Soovi korral võta poole küpsemise ajal banaanileib korra ahjust välja ja kaunista banaaniviiludega. Eemalda vormist ja jäta restile jahtuma.

PS! Kui Sa teed seda banaanileiba, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!