Sunday, March 20, 2016

Lihavõttepasha lagritsamunadega


Mulle nii meeldib kohupiim, see õige rammus ja naturaalne, ehedalt maitsev kohupiim! 

Õnneks saab kohupiimast teha nii tohutult palju erinevaid maiuseid, et sellest ei saa iialgi ära tüdineda. Lihavõtte ajal just eriti! 

Siin on üks tõeline kohupiimapomm- rammus, tummine, pähkline ja puuviljane pasha! Kaetud magusa šokolaadikreemi ja eriliselt mõnusalt hamba all krõmpsuvate lagritsakommidega, mis jätavad maiuse peal mulje justkui oleksid need väikesed lihavõttemunad


Manuela Maitsete Maagias on pühade puhul saadaval eriti ägedas, munakujulises pakendis lagritsakommid, millel sisuks pehme lagrits ja katteks kergelt soolaselt mekkiv piimašokolaad. Lisaks sellele on need "munad" veel nii lahedalt säbrulise mustriga!

Eelmisel aastal katsin oma siidise tekstuuriga pasha hoopis martsipaniga ja see maitses samuti imeliselt. Vaata siit.

Vaja läheb:

1 kg kohupiima (nt Esko talu maitsestamata kohupiima)
200 ml vahukoort
200 g võid
200 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
4 muna
100 g kuivatatud aprikoose, mangoviile
100 g mandleid, metspähkleid
1/2 sidruni mahl
1/2 apelsini koor

Kreem:

200 g tuhksuhkrut
40 g  magustamata kakaod
30 g toasooja võid
75 g toasooja toorjuustu

Kaunistamiseks:

lagritsakomme
hakitud mandleid

Tee nii:

Sulata või. Suru kohupiim läbi sõela ja pane potti. Lisa vahukoor, munakollased, suhkur ja sulatatud või. Haki kergelt aprikoosid, mango ja pähklid ning lisa ka need koos sidrunimahla ja apelsinikoorega. Kuumuta segu pidevalt segades keemiseni ja tõsta siis tulelt. Vahusta munavalged paksuks vahuks ja sega siis alt-üles tõstes teiste ainete hulka. Vala marliga vooderdatud sõelale ja lase külmkapis üleöö nõrguda.

Kummuta pasha koogialusele.
Kreemi jaoks vahusta sõelutud tuhksuhkur ja kakaopulber toasooja võiga. Lisa toorjuust ja vahusta ühtlaseks kreemiks. Määri saadud šokolaadikreem pashale. Kaunista hakitud mandlipuru ja kommidega.



Soovin hästi toredaid lihavõttepühi ja pööraselt ilusat kevadet!

PS! Kui Sa teed seda pashat, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!