Wednesday, February 24, 2016

Kookose ja šokolaadiga juustukook


Selle koogiga on nii, et kui sa jumaldad Bounty šokolaadi, siis on kindel, et see kook sulle meeldib!
Tunda on nii kookost kui ka šokolaadi, mis juustukoogi sees eriliselt mõnusalt kokku sobivad. Ja see isuäratavalt piimašokolaadine kate kutsub ka kõige väiksema magusaarmastaja sööma!

Kogus: 12le

Vaja läheb:

Põhi:

200 g Digestive
100 g või

Täidis:

400 g kookospiim
400 g maitsestamata toorjuustu
100 g hapukoort
100 ml vahukoort
300 g piimašokolaadi (kasutasin pähklitükkidega šokolaadi)
1 spl vanillisuhkrut
3 muna
1 spl maisitärklist

Kate:

150 g piimašokolaadi
50 ml vahukoort
kookoshelbeid

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (26 cm) põhja ja aseta u 15 minutiks külma.

Sega omavahel kookospiim, toorjuust, hapukoor ja vahukoor. Sulata vesivannil šokolaad ja lase veidi jahtuda. Sega šokolaad teiste ainete hulka. Lisa sulašokolaad kahes osas ja sega vahepeal, et šokolaad tükki ei läheks.

Lisa nüüd ükshaaval vahustades munad ning lõpuks tärklis ja vanillisuhkur. Vahusta kõik ühtlaseks massiks. Vala täidis põhjale ja küpseta 160 kraadises ahjus 45-50 minutit.

Lase koogil täielikult jahtuda. Katte jaoks haki šokolaad väiksemateks tükkideks. Kuumuta koor keemiseni ja vala kuum koor šokolaaditükkide peale. Sega kuni saad ühtlase šokolaadikreemi ja määri kreem koogile. Raputa peale kookoshelbeid ja näiteks kuivatatud rukkililli!



PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!