Tuesday, January 26, 2016

Jamaika rummikook



Tummine, aga samas nii mahlane kook, mille jaoks võid kuivatatud puuviljad kasvõi nädal varem rummi alla peitu panna. Nii koguvad puuviljad endale eriti sügava rummise maitsenüansi. Valmis kook läheb külmkapis seistes iga päevaga paremaks.

Selle koogi jaoks kulub ohtralt kuivatatud puuvilju ja rummi (varem pole nii palju alkoholi ühegi koogi jaoks kasutanud :) Lisaks on see ka veidi rohkem aeganõudvam, kuid seda erilisem kook on.

Kasutasin vürtsidega rummi (Caribbean Spiced), mis andis eriti mõnusa maitse!


Retsept ilmus ka ajakiri Toit&Trend jaanuar-veebruar väljaandes.

Vaja läheb:

560 g kuivatatud puuvilju (ploomid, rosinad, kirsid, datlid, aprikoosid, mangoviilud)
60 g mandlleid
300 ml rummi
150 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
1 tl kaneeli
1 laimi koor
1 apelsini koor
3 muna
150 g võid
150 g pruuni suhkrut


Haki suuremad kuivatatud puuviljad tükkideks. Vala rumm kuivatatud puuviljadele ja jäta nad sinna vähemalt 1 ööpäevaks.  Kui puuviljad pole piisavalt vedelikuga kaetud, võid lisada veidi vett.

Nõruta puuviljad liigsest vedelikust ja blenderda siis kreemjaks seguks. 

Vahusta toasoe või koos suhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munad. 

Sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber ja kaneel. Lisa võisegu hulka jahusegu, puuviljad, hakitud mandlid, sidruni- ja apelsinikoor. Sega kõik ühtlaseks massiks. 

Tõsta koogitainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (ca 21 cm). Küpseta pöördõhuga ahjus kõigepealt 1 tund 120 kraadi juures ja siis veel ca 1 tund ja 15 minutit 110 kraadi juures. Tõsta ahjust välja ja lase jahtuda. Kõige parem on kook järgmisel päeval külmana, veel parem ülejärgmisel päeval.


PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!