Saturday, December 17, 2016

Külluslik metspähkli-šokolaaditort


Selle tordi puhul kehtib ütlus „Ega küll küllale liiga tee“! Kõrge pähklikreemine šokolaaditort sobib pidulikule pühadelauale ilutsema ja maitseb taevalikult. Võtab küll aega rohkem kui tavaliselt, kuid tulemus on seda väärt!

Retsept ilmus ka Toit&Trend aastalõpunumbris.

Vaja läheb:

Biskviit:
2x 3 muna
2x 90 g suhkrut
2x 90 g nisujahu
2x 30 ml piima
2x 40 g võid
2x 0,5 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
275 g mascarpone toorjuustu
200 ml vahukoort
2 spl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Pähklikreem:
120 g kooritud ja röstitud metspähkleid
120 g tumedat šokolaadi
50 g kookosrasva
2 spl rafineerimata suhkrut

Šokolaadikate:
100 g tumedat šokolaadi
75 ml vahukoort


Niisutamiseks:
2-3 tassi kohvi+ 2 tl suhkrut

Kaunistamiseks:
100 ml vahukoort
0,5 tl suhkrut
0,5 tl kohvipuru
Ferrero Rocher šokolaadikomme


Tee nii:

Kõigepealt vala pähklite peale nii palju vett, et need oleksid kaetud. Jäta need pähklikreemi jaoks likku.

Biskviidi valmistamiseks sulata või koos piimaga väikeses potis, jäta jahtuma.
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Vala munavahu hulka jahtunud võisegu ja seejärel sõelu sisse jahu. Sega hoolikalt kõik omavahel läbi, et jahutükke sisse ei jääks. Vala biskviiditainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (18-20 cm) ja küpseta 180 kraadises ahjus 20-25 minutit kuni biskviit on kuldne ja küpsenud. Lase jahtuda.

Tee samamoodi veel üks biskviit.
Pähklikreemi jaoks nõruta pähklid veest ja vala kannmikserisse. Sulata vesivannil šokolaad ja lase jahtuda. Töötle pähklid kannmikseris kreemjaks massiks, lisa suhkur, kookosrasv ja sulašokolaad. Töötle veel kuni saad ühtlase kreemi.
Valmista toorjuustukreem. Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga kergelt vahtu ja lisa mascarpone toorjuust. Vahusta kuni on kohev kreem.

Lõika mõlemad biskviidid kaheks. Aseta üks biskviidi kiht tordialusele ja niisuta kohviga.
Määri biskviidikihile 1/3 osa pähklikreemist. Seejärel määri 1/3 osa toorjuustukreemist. Kata siis järgmise biskviidikihiga ja niisuta kohviga. Määri ka sellele pähklikreemi ja toorjuustukreemi. Samamoodi tee kolmanda kihiga. Neljas kiht biskviiti niisuta lihtsalt kohviga.

Valmista šokolaadikate. Haki šokolaad väikesteks tükkideks. Kuumuta koor keemiseni ja tõsta tulelt. Sega šokolaaditükid kuuma koore sisse. Sega kuni šokolaad on täielikult sulanud. Vala šokolaadisegu ühtlaselt neljandale biskviidikihile. Lase šokolaadil niriseda ka tordi külgedele. Pane nüüd tort 2-3 tunniks külma maitsestuma.

Kaunistamiseks vahusta omavahel koor, suhkur ja kohvipuru kohevaks. Pritsi kondiitrikoti abil tordile kooretupsud ja aseta iga tupsu peale šokolaadikomm. Ja saigi valmis!

PS! Kui Sa teed seda torti, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! Instagramis näen Sinu pilti vaid siis, kui Su konto on "avalik", mitte "privaatne" :)

No comments:

Post a Comment