Sunday, October 16, 2016

★Krõbedad kaerahelbe-pähkliküpsised★


Mõnusalt muredad ja lihtsad on need pähklitega kaerahelbeküpsised. Soolakas maapähklivõi teeb need siiski pisut erilisemaks! Nii hea sooja tee kõrvale krõbistada!

Soovitan Sul nüüd need küpsised kiirelt valmis teha. Samal ajal üks suur termos kuuma teed või kakaod täis valada, ennast soojalt riidesse panna ja siis värvilisse metsa, mõnusalt kargesse sügisesse piknikule minna!

★Küpsised on valge jahu ja valge suhkru vabad, seega nendega maiustamine polegi nii suur patt.

Kogus: 10-12 küpsist

Vaja läheb:

150 g täistera kaerajahu
100 g täistera kaerahelbeid
50 g metspähkleid/India pähkleid
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl meresoola
60 g rafineerimata toorsuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
85 g võid
30 g maapähklivõid
1 muna

Tee nii:

Sega omavahel jahu, kaerahelbed, hakitud pähklid, sool ja küpsetuspulber. Vahusta teises kausis toasoe või, maapähklivõi, suhkur, vanilliekstrakt ja muna. Lisa kuivained võivahu hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks. Veereta käte vahel väikesed tainapallid, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 170 kraadises ahjus 10-12 minutit.

PS! Kui Sa teed neid küpsiseid, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment