Jäätised ja magustoidud

Ekleerid roosi, matcha ja lagritsaga

Ekleerid on kuulsad prantsusepärased keedutainaküpsetised, mis on pikliku kuju ja rohke kreemitäidisega. Küpsetised on pealt kergelt krõbedad ja seest tühjad, seega kreemi jaoks on ruumi ohtralt. Mina proovisin oma ekleerid saada ägedalt värvilised ja erilised. Õnneks ei pidanud ma selleks kasutama kunstlikke toiduvärve, vaid abiks olid hoopis peet, matcha ja süsi!

Musta söe pulber ja toorlagritsapulber (mis töötab siiski rohkem maitse andjana) värvisid ekleeri mustaks! Lagritsa soolakasmagus maitse kreemi sees pani siin maitsemeeled meeldivast üllatusest hüppama!

Kuivatatud punapeedipulber värvis ekleeri armsalt roosaks. Kreemi sisse läks magusat roosivett ja kaunistuseks roosiõielehti- need said nõnda nunnud!
Matcha! Tuleb välja, et matcha tee pulber ei sobi ainult tee ja latte valmistamiseks. See värvib ekleeri ja mistahes muud magustoidud ning kreemid toredalt roheliseks. Just selliseks, et mulle meenutas kreemi värv pistaatsiapähkleid. Seega segasin ka neid kreemi sisse!
ps! Proovi näiteks Hi Matcha teed- minule igal juhul meeldis!

Ekleerid on mu uued, eriti suured lemmikud!

Kogus: 10-12 tk

Vaja läheb:

100 ml vett
75 ml piima
75 g võid
0,5 tl soola
130 g nisujahu
2 suuremat muna

Täidis:

300 ml vahukoort
300 g maitsestamata toorjuustu
1 spl vanillisuhkrut
2-3 tl roosivett+ca 1/4 tl kuivatatud punapeedi pulbrit
1-2 tl matcha tee pulbrit (HI MATCHA)+2 spl hakitud pistaatsiapähkleid
1/4-1/2 tl naturaalset musta söe pulbrit+ca 0,5 tl toorlagritsapulbrit

Kate:

150 g valget šokolaadi
70 ml vahukoort
punapeedipulbrit
matcha tee pulbrit (HI MATCHA)
musta söe pulbrit
kuivatatud roosiõielehti
pistaatsiapähkleid
kuivatatud kirsse tumedas šokolaadis

Tee nii:

Kuumuta potis vesi+piim. Lisa võitükid ja sool. Kuumuta kuni või on sulanud ja lase õrnalt keema tõusta. Tõsta pott tulelt eemale ja lisa kohe jahu. Sega hoogsalt 2-3 minutit kuni segu on läikiv ja keedutainas tuleb poti külgedelt ilusti lahti. Lase jahtuda. Kui tainas on käega katsudes veel kergelt soe, siis võid lisada vahustades munad.

Tõsta tainas kondiitripritsi ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 7-8 cm pikkused taignaribad. Jäta iga riba vahele 2-3 cm vaba ruumi. Küpseta ekleere 180 kraadises ahjus umbes 15-20 minutit kuni on kuldsed ja õhku täis kerkinud. Tee siis korra ahjuuks lahti ja lase aur välja. Pane ahjuuks uuesti kinni ja lase ekleeridel seal veel 5 minutit olla.

Jahtunud ekleeridel lõika õrnalt pikkupidi “kaas”pealt ära ja jäta ootama.
Vahusta koor koos suhkruga kuni on kergelt vahus, lisa siis toorjuust ja vahusta kuni saad tugeva vahu. Jaota kreem kolmeks võrdeks osaks, kõik erinevatesse kaussidesse.
Ühte kaussi lisa roosivesi + punapeedipulber. Teise kaussi matcha + hakitud pistaatsiapähklid. Kolmandasse kaussi lisa musta söe pulber + toorlagritsapulber. Täida saadud kreemidega ekleerid ja aseta siis “kaaned” peale tagasi.

Musta söe kreem, punapeedikreem, matchakreem

Kuumuta koor ja lisa hakitud valge šokolaad. Sega kuni šokolaad on sulanud. Jaga koore-šokolaadisegu jälle kolme erinevasse kaussi. Ühte kaussi lisa punapeedipulbrit, teise kaussi matchat ja kolmandasse musta söe pulbrit. Kata ekleerid “värvitud” šokolaadiglasuuridega. Kaunista roosiõielehtede, pistaatsiapähklite ja šokolaadiglasuuris kuivatatud kirssidega.

PS! Kui Sa teed neid ekleere, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri