Koogid

Valentinipäeva marja-jogurtitort lagritsakommidega


Valentinipäev on peagi saabumas! Seega on aeg läbi mõelda, mida ilusat ja maitsvat oma kõige kallimatele sel puhul valmistada. Miks mitte üllatada ühe maitsva tordiga..

See siin on mahedalt muhe ja lihtsa olemusega marjane jogurtitort. Ei miskit liiga magusat ega lääget- vaarikad ja põldmarjad lisavad parajalt hapukat mekki ja armsalt roosakas-lillakat tooni.

Tordi kaunistasin maxnunnude vaarika ja mustsõstra lagritsakommidega, mis on saadaval Manuela Maitsete Maagia magusas poekeses. Kusjuures need kommid on ideaalne valentinipäeva kingitus- eriliselt võluv ja nunnu pakend ning täiesti lummavalt maitsvad kommid seal sees. Pealegi veel täiesti teemakohaselt õiget värvi ka!

Pistad nagu armastust enda suhu…  (: Vot nii ilus ongi!

Kogus: 10-le

Vaja läheb:


Põhi:

150 g kaeraküpsiseid
70 g võid

Vaarikakiht:

250 g mascarpone kreemjuustu
200 g maitsestamata jogurtit
100 ml vahukoort
75 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 tl želatiini
200 g vaarikapüreed

Põldmarjakiht:

250 g mascarpone kreemjuustu
200 g maitsestamata jogurtit
100 ml vahukoort
75 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 tl želatiini
200 g põldmarjapüreed

Kaunistuseks:

lagritsakomme
külmkuivatatud marja puru

Tee nii:

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21 cm) põhja ja aseta vorm ca 15 minutiks külmkappi.

Pane želatiin 3 spl külma vette paisuma. Vahusta omavahel mascarpone, jogurt, vahukoor, vaarikapüree, vanillisuhkur ja suhkur. Sulata želatiin ja vala peene nirena pidevalt vahustades kreemi sisse. Veendu, et kõik oleks korralikult segunenud ja vala siis küpsisepõhjale. Lase ca 30 minutit külmas tarduda.

Tee teine kiht täpselt samamoodi kasutades põldmarjapüreed. Vala siis vaarikapüreega maitsestatud kihi peale, silu pealt ühtlaseks ja hoia vähemalt 4-5 tundi külmas. Eemalda tort vormist ning kaunista kommide ja muu ilusaga!

Rohkem armastust, rohkem ilusaid sõnu, rohkem hoolivust, rohkem rõõmsaid nägusid- see on miski, mida võiks olla rohkem ja rohkem meie igas päevas mitte ainult valentinipäeval.



All you need is love 
But a little chocolate now and then doesn’t hurt.

PS! Kui Sa teed seda torti, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri