Monday, December 7, 2015

Lagritsakook valge šokolaadi ja sidruniga



Mu lagritsahullus jätkub selle maagilise väikese koogiga, mida katab nii lahedalt must kuub. Kontrastiks sobivad siia koogile erkpunased külmkuivatatud marjad, mida saab näppude vahel kasvõi täiesti jahuks pudistada.

Selle koogi idee sain ühest imelisest blogist- Chocolat, kus see mulle oma erilisusega silma jäi.

Tunda on nii lagritsa magus-soolasust, kergelt ka sidrunikoore mõrusust ja mandli mahedust. Võin vist öelda, et mu vähemalt viimase poole aasta lemmik kook!

Kõikvõimalikke variante lagritsast saab ikka Manuela Maitsete Maagiast.




Vaja läheb:

2 muna
100 g suhkrut
100 g võid
170 g valget šokolaadi
1/2 sidruni koort
100 g mandlijahu
1 tl toorlagritsapulbrit

Glasuur:

100 g tuhksuhkrut
2 spl külma vett
1 tl toorlagritsapulbrit
veidi musta toiduvärvi

Kaunistamiseks:

lagritsaglasuuris mandleid
külmkuivatatud pohli
(nt Chaga)



Sulata vesivannil või koos 100 g hakitud šokolaadiga. Vahusta munad ja suhkur. Lisa riivitud sidrunikoor, lagritsapulber, šokolaadi-võisegu, mandlijahu ja ülejäänud hakitud šokolaad (70 g). Sega kõik ühtlaseks massiks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (18-20 cm).
Küpseta 175 kraadi juures ca 35 minutit. Jahuta kõigepealt toatemperatuuril, eemalda siis kook vormist ja seejärel hoia vähemalt paar tundi külmkapis.

Glasuuri tegemiseks sega kõik koostisosad omavahel ja vala koogile. Kaunista mandlite ja marjapuruga!



PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!