Monday, April 13, 2015

Maasika-šokolaadi mascarponetort


Suve igatsus on juba niivõrd suur, et neid säravpunaseid maasikaid lihtsalt ei saa niisama poodi jätta. Olgugi, et see maitse ei ole veel see õige magus ja mahlane, aga ajab juba asja ära. Selles tordis on kooslus šokolaadist ja maasikatest, mis peaks küll kõigile vähegi magusat armastavatele inimestele vastupandamatuks koosluseks osutuma. Šokolaadine kiht jääb tahkem, tummisem ja mõrudam. Maasikatega kiht on jällegi kreemjam ja mahedam.
Lihtsad ja puhtad maitsed, ei midagi üleliigset!



Põhi:

150 g Digestive küpsiseid
75 g võid

Šokolaadikiht:

100 g tumedat šokolaadi
100 g vahukoort
125 g mascarpone kreemjuustu

Maasikakiht:

200 g maasikaid
125 g Mascarpone kreemjuustu
200 g vahukoort
1,5 spl sidrunimahla
0,5 dl suhkrut
1 spl vanillsuhkrut
2 tl želatiini

Kaunistuseks:

ca 200 g maasikaid
piimašokolaadi