Monday, March 9, 2015

Sibula-juustupirukas





Leevendades magusa hullust...

See justkui karamelliste punaste sibulatega täidetud juustuse kattega pirukas, millel on krõbe täisterapõhi, on sõltuvust tekitav ja viib sul lihtsalt keele alla. Sobib ühtaegu hästi kuuma supi ja ka külma veini kõrvale.





Vaja läheb:

Põhi:

3,75 dl täisteranisujahu
0,5 tl soola
2 tl köömneid
150 g võid
3 spl külma vett

Täidis:

6-7 (600 g) keskmist punast sibulat
1 spl võid
3 muna
250 g JAANI majoneesi “Kodune“
0,5 dl piima
150 g riivitud juustu
soola
pipart





Põhja valmistamiseks haki jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa külm vesi ja sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Hoia tainapalli 30 minutit külmkapis.

Samal ajal kui tainas ootab külmkapis, valmista täidis. Selleks koori ja viiluta sibulad. Kuumuta pannil või ja prae sibulaviilud või sees klaasjaks (umbes 10-15 minutit).

Suru tainas võiga määritud pirukavormi (28 cm) põhja ja äärtele. Tee kahvliga põhja peale mõned augud ja toesta ääred fooliumiga. Eelküpseta põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit.

Sega omavahel majonees, munad ja piim. Lisa maitse järgi sool ja pipar. Kata küpsenud põhi sibulatega ja vala peale majoneesisegu. Kõige peale puista riivitud juust. Küpseta 180 kraadises ahjus 20-25 minutit.