Leib ja sai/ Soolane

Karask ricotta ja kanepijahuga

Viimasel ajal on karask ja muud erinevat moodi isetehtud leivalised meie pere menüüs aina tihedamini. Mulle nii meeldib katsetada neid küpsetisi erinevate jahude, seemnete ja pähklitega. Iga jahu annab omapärase tekstuuri, maitse ja värvi..

Ja see lõhn, mis kööki tuleb, kui karask ahjus küpseb… see teeb sind lihtsalt õnnelikuks 🙂

Soojale karaskile sobib peale määrida lihtsalt võid, kuid proovida tasub ka hummuse, sõira ja igasuguste juustudega. Soolatud lõhefilee tunneb ennast ka karaski peal imeliselt!

Kanepijahu teeb küpsetise mõnusalt muredaks ja lisab pähklist-hernelist maitset.
Kanepijahu asemel võid siin retseptis kasutada näiteks linnasejahu, tatrajahu või hoopis midagi muud, mis sulle meeldib.

Vaata ka seda karaskit siin, mida alles hiljuti valmistasin ja mis samuti imehästi maitses.

Vaja läheb:

200 g ricotta kohupiima
250 ml keefirit
2 muna
2 spl pruuni suhkrut
30 g võid
250 g odrajahu
100 g täisteranisujahu
50 g kanepijahu
20 g linaseemneid
20 g seesamiseemneid
2 tl soodat
1 tl soola

Sulata või ja jäta jahtuma. Klopi lahti munad, lisa keefir, ricotta kohupiim, suhkur ja sool. Sega hulka jahtunud või. Sega omavahel kõik jahud, seemned ja sooda. Vala jahusegu teiste ainete hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks. Karaskitainas tuleb üsna paks ja tihke. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (kasutasin 24x24cm kandilist lahtikäivat vormi) ja silu pealt ühtlaseks. Võid veel natuke seemneid peale puistada ja küpseta siis 190 kraadises ahjus 30 minutit.

Küll on hää!

PS! Kui Sa teed seda karaskit, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri