Koogid

Hõrk vaarika-sidrunikook

Hõrgult magushapu  vaarika-sidrunikook mascarpone kreemjuustuga sobib augustikuise vaarikakülluse leevendamiseks suurepäraselt. Sidrunikreemi valmistasin seekord ise, kuid aja kokku hoidmise mõttes võid selle ka poest osta- maitsvat lemon curd’i saab näiteks Marks & Spenceri toiduosakonnast!

Põhjaks kasutasin kontrastset musta tooni eestimaiseid Mesikäpa Dopsi küpsiseid. Roosa vaarikas, kollane sidrun ja must küpsis moodustasid kokku ühe eriti mõnusa kombo!



Vaja läheb:



Põhi:

210 g Dopsi küpsiseid
50 g võid

Täidis:

175 g vaarikapüreed
100 ml vahukoort
125 g mascarpone kreemjuustu
1 tl vanillisuhkrut
50 g suhkrut
2 tl želatiini

175 g sidrunikreemi*
100 ml vahukoort
125 g mascarpone kreemjuustu
1 tl vanillisuhkrut
1,5 tl želatiini

*Sidrunikreem:

1 sidruni mahl ja koor
1 munakollane
75 g suhkrut
2 spl nisujahu
75 ml vett

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21 cm) põhja ja äärtesse, aseta vorm külma.

Sidrunikreemi valmistamiseks sega väikses potis omavahel sidrunimahl ja -koor, suhkur, munakollane, vesi ja jahu. Kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades kuni kreem pakseneb. Jäta jahtuma.

Pane želatiin ca 3 spl külma vette paisuma. Vahusta omavahel vahukoor, mascarpone, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa vaarikapüree (purusta vaarikad blenderis/saumiksriga ja aja läbi sõela- vaarikate kogu peaks olema ca 300 g) ja sega läbi. Sulata paisunud želatiin, jahuta veidi ja vala siis pidevalt segades peene joana teiste ainete hulka. Vala vaarika-mascaronekiht küpsisepõhjale ja aseta vorm uuesti külma.

Sidruni-mascarponekihi jaoks vahusta omavahel koor, mascarpone, suhkur ja vanillisuhkur. Pane želatiin külma 2 spl külma vette paisuma. Sega mascarponevahu hulka jahtunud sidrunikreem. Sulata paisunud želatiin, jahuta veidi ja vala siis pidevalt segades peene joana teiste ainete hulka. Vala sidruni-mascarponekiht vaarikakihi peale ja lase koogil 4-5 tundi külmakapis taheneda.

Eemalda kook vormist ja kaunista värskete marjadega!

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    september 17, 2015 at 5:02 e.l.

    Kui suur vorm peaks olema?

  • Reply
    Merilin Siimpoeg
    september 17, 2015 at 1:38 p.l.

    Kasutasin 21 cm läbimõõduga vormi.

  • Kommenteeri