Koogid

Gluteenivaba juustukook suviste marjadega

Ilus on see suvine aeg, kui su ümber on nii palju värve, kõik õitseb, marjad ja muud viljad hakkavad vaikselt valmima..

See juustukook sobib suurepäraselt just sellisesse aega. See on üks eriliselt kreemja ja siidise maitsega juustukook, mis sulab suus täitsa iseseisvalt ära. Vot nii hõrgult maitsev ongi see!

 

Värkust ja hapukust lisavad suvised mustikad, vaarikad ja murelid. Tegelikult sobivad kõik värsked ja värvilised marjad, mis parasjagu saada on! Selle retsepti juures mõtlesin ka kõigile neile, kes oma menüüs gluteeni on välistanud, seega täiesti gluteenivaba on see juustukook!

Traditsioonilise küpsisepõhja asemel on koogis kasutatud pähkleid, kookoshelbeid ja datleid, mis andsid kokkuvõttes väga huvitava tulemuse.

Vaja läheb:

Põhi:

120 g India pähkelid
40 g kookoshelbeid
50 g datleid
1 spl toorsuhkrut
70 g võid

Täidis:

600 g maitsestamata toorjuustu
150 g hapukoort
1 väiksema sidruni koor
2 spl sidrunimahla
3 muna
100 g toorsuhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 spl maisitärklist
150 g vaarikaid

Kate:


veidi hapukoort
kookoshelbeid
värskeid vaarikaid, mureleid, mustikaid või muid suviseid marju

Sulata või ja jäta jahtuma. Jahvata köögikombainis pähklid peeneks puruks. Aseta kookoshelbed ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud plaadile laiali ja rösti neid ahjus 180 kraadi juures 4-5 minutit kuni on kergelt kuldkollased. Purusta ka datlid köögikombainis.

Sega omavahel kõik koogipõhja koostisosad ja suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21 cm) põhja. Aseta vorm külmkappi.

Täidise jaoks sega toorjuust, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ning sidrunimahl ja -koor. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lõpuks lisa maisitärklis ja vahusta veel korra läbi.

Aseta koogipõhjale vaarikad ja vala nende peale täidis. Küpseta kooki 160 kraadises ahjus 45-50 minutit kuni kook on pealt kuldkollane ja keskelt veel kergelt võbisev. Lase jahtuda ja pane ööseks külmkappi. Määri külmale koogi peale ja külgedele õhuke kiht hapukoort, et kookoshelbed jääksid ilusti koogile püsima ja kaunista siis marjadega.

 

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Keiu
    juuli 20, 2015 at 5:53 p.l.

    Piinlik tunnistada, aga pool kooki sõime enne külmkappi jõudmist ära.. Peale sai panna vaarikamoosi keetmisest üle jäänud vahtu 😛
    Põhja sisse ma suhkrut ei pannudki, sest oli piisavalt maitsekas. Kui mul oleks köögikombain, teeksin sellist koogipõhja pidevalt – minu meelest on see palju-palju maitsvam kui nt Digestive põhi.
    Ühesõnaga – suurepärane kook, aitäh! 🙂

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      juuli 22, 2015 at 6:05 e.l.

      Hei! See koogipõhi sai tõesti hea! 😉 Tore, et kook maitses!

    Kommenteeri