Küpsised

Tatrajahuküpsised kardemoni ja metspähkliga

Muredad küpsised tatrajahuga on head magusad ampsud neile, kes pelgavad nisujahu ja ka neile, kes lihtsalt armastavad muredaid ja pähklise mekiga küpsetisi.

Eriti tore oli neid küpsiseid valmistada mulle armsas maakodus, kus õnnestus mul mõni aeg tagasi korraks suure linna kära ja müra eest põgeneda..

Hea, et suvi ukse ees ja seal nüüd tihedamini saab aega veeta!




Vaja läheb:

3 dl tatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl kardemoni
1/4 tl soola
100 g võid
1 muna
1 tops Jaani keedetud kondenspiima
ca 75 g metspähkleid

Just nõnda tervitab mind minu nummi Vanaisa kööki tulles 🙂 
Valgeks lubjatud seinad, vanad nõud ja ahjus praksuv tuli on vaid väike osa sellest,
mis teeb maal olemise nii rahustavaks:) #chillax #relax

Sega omavahel tatrajahu, küpsetuspulber, sool ja kardemon. Vahusta toasoe või, muna ja keedetud kondenspiim omavahel kreemjaks massiks. Sega jahusegu sinna hulka ja sega kõik ühtlaseks. Vormi kätega väikesed pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru iga küpsisepallikese sisse üks pähkel. Küpseta küpsiseid 180 kraadi juures 7-8 minutit.

PS! Kui Sa teed neid küpsiseid, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. 
Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! 

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Terje
    juuli 11, 2015 at 2:34 p.l.

    Aitäh retsepti eest! Väga mõnusad!

  • Kommenteeri