Wednesday, May 13, 2015

Kondenspiimane juustukook


Kreemjas kondenspiimane juustukook, mis valmib väga ihtsalt. Vaja on vaid veidi aega ja kannatust, et juustukook ahjus küpseda ja külmkapis taheneda saaks.

Nüüd, kus maasikad turul juba prisked ja punased on, saab koogi just nendega ahvatlevalt ära kaunistada!


Vaja läheb:

Põhi:

200 g Digestive küpsiseid
100 g võid

Täidis:

800 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
250 g Jaani kondenspiima
3 tl vanillisuhkrut
4 muna
1 spl nisujahu
1/2 sidruni mahl ja koor

Serveerimiseks:

400 g värskeid maasikaid


Tõsta koogi jaoks vaja minevad ained pool tundi enne toatemperatuurile.

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsise-võimass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Kasutasin 26 cm läbimõõduga vormi. Aseta vorm 15-20 minutiks külma.

Sega omavahel toorjuust, hapukoor, kondenspiim, vanillisuhkur ja sidrunimahl ning peenelt riivitud sidrunikoor. Vahusta ükshaaval sisse munad. Lõpuks lisa jahu ja vahusta veelkord läbi. Vala juustumass küpsisepõhjale.


Küpseta juustukooki 160 kraadi juures umbes 45 minutit. Mina kasutan pöördõhuga režiimi, mis küpsetab veidi kiiremini kui lihtsalt ülalt-alt kuumutus. Ahjud on väga erinevad, seega jälgi aegajalt oma ahjus olevat kooki. Kook peaks pealt kuldkollane ja tahkunud olema, kuid keskelt veel kergelt võbisev.

Jahuta kook toatemperatuuril maha ja hoia 4-5 tundi külmkapis, veel parem üleöö!

Kaunista värskete maasikatega!


PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment