Krõbedad kaerahelbeküpsised martsipani- ja ingverilisandiga maitsevad nii koduselt ja stressivabalt, et neid on oht krõbistama jäädagi. Pühapäevahommikuseks mõnulemiseks tassitäie kuuma kohvi kõrvale loodud!
Vaja läheb:
150 g täisterakaerahelbeid
100 g täisteranisujahu
125 g martsipani
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1,5 tl jahvatatud ingverit
1/4 tl soola
100 g võid
75 g toorsuhkrut
1 muna
Sega omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja ingver. Sulata või ja jäta jahtuma. Riivi või haki martsipan peenemaks puruks (võib jääda ka suuremaid tükke) ja lisa teiste kuivainete hulka. Vahusta muna koos suhkruga ja lisa jahtunud sulavõi. Sega muna-võisegu kuivaineseguga ühtlaseks massiks. Mätsi kätega väikesed tainaportsud ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta küpsiseid 180 kraadi juures 10 minutit.
Kommentaare pole