Koogid

Eestimaa sünnipäevatort

 

Siin on tort, mis valmis Eesti Vabariigi 97.aastapäeva puhuks.

Inspiratsiooni sain ikka Eestimaale omastest värvidest- sinisest, mustast ja valgest. Kasutasin Eestimaa metsa mustikaid ja maitsvat kamašokolaadi.

Ühe osa biskviidi tegin seekord hoopis odrajahuga, mis sarnaneb justkui Eesti rahvustoidule- karaskile.

Välja tuli mahedamaitseline, parajalt magus ja mahlane tort, millega oli au kõikide eestlaste pidupäeva tähistada.
Torti innustas tegema Nami-Nami retseptivõistlus “Tort isamaale 2015”.

Vaja läheb:

Odrajahubiskviit:


2 muna
50 g odrajahu
50 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
40 g fariinsuhkrut
20 g suhkrut
70 ml oliiviõli
40 ml vett


Šokolaadibiskviit:


2 muna
100 g võid
100 g tumedat šokolaadi
100 g suhkrut
75 g nisujahu


Kreem kihtidele:

200 g “Merevaik” sulatatud juustu
175 ml vahukoort
150 g kamašokolaadi
50 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

ca 100 g mustikaid


Kreem viimistlemiseks:


150 ml toorjuustu
100 ml vahukoort
1 spl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut


Kaunistamiseks:

mustikaid
kuivatatud rukkilille kroonlehti
kookoshelbeid
mooniseemneid

Alusta torditegu biskviitide küpsetamisest.
Odrajahubiskviidi jaoks sega omavahel mõlemad jahud, fariinsuhkur, sool ja küpsetuspulber. Teises kausis sega munakollased, õli ja vesi. Munavalged vahusta koos suhkruga tugevaks vahuks. Sega nüüd omavahel jahusegu ja õlisegu. Lõpuks lisa ettevaatlikult segades munavalgevaht.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (18 cm) ja küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit. Kontrolli tikuga, kas on valmis. Jahuta biskviit ja lõika siis kaheks kihiks.

Šokolaadibiskviidi jaoks sulata või ja hakitud šokolaad vesivannis ühtlaseks voolavaks massiks. Sega sisse suhkur ja lase umbes 10 minutit jahtuda. Eralda munakollased -valgetest. Vahusta šokolaadisegu sisse munakollased, lisa jahu ja sega ühtlaseks. Munavalged vahusta eraldi tugevaks vahuks ja lisa siis lõpus ettevaatlikult tainale. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (18 cm) ja küpseta 175 kraadises ahjus 20-25 minutit. Lase jahtuda ja lõika samuti kaheks kihiks.

Kreemi valmistamiseks vahusta omavahel toasoe sulajuust, vahukoor, suhkur ja vanillsuhkur kreemjaks massiks. Sulata kamašokolaad vesivannil, lase veidi jahtuda ja lisa see kreemi hulka. Sega korralikult läbi. Kamašokolaad muudab tahenedes kreemi paksemaks, niiet želatiini pole vaja enam lisada.

Tordi kokku panemist alusta nii: pane üks kiht odrajahubiskviiti küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18 cm) põhja. Määri sellele 1/4 kreemist. Kreemile aseta peale mõned mustikad. Aseta järgmisena peale šokolaadibiskviidikiht ja määri sellele jälle kreemi. Tee samamoodi ka järgmiste kihtidega.

Viimistlemiseks vahusta toorjuust, vahukoor, suhkur ja vanillisuhkur. Määri kreem tordi pealispinnale ja äärtele. Kaunista tort kookoshelveste, rukkilillede, mustikate ja mooniseemnetega!

 

Palju õnne, kallis Eestimaa!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri