Thursday, November 6, 2014

Šokolaadi kastetud apelsini-piparmündibeseed




Õhulised ja kaunid beseeküpsised, mida maitsestasin mõrkja apelsinikoore ja mõne piparmünditilgaga. Beseele sobib väga hästi tumeda šokolaadi lisand andes liigsele magususele mõnusa kontrasti. Kokku tulevad ühed suussulavad küpsised tassi kuuma kohvi juurde.









Vaja läheb:

2 munavalget
120 ml suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1/5 tl sidrunhapet
1/5 tl soola
apelsini koort
piparmündiessentsi
100 g tumedat šokolaadi



Pane kaussi munavalged, sidrunhape, vanillisuhkur ja sool, Vahusta kergete vahupilvede tekkimiseni. Hakka nüüd supilusikas haaval suhkrut lisama ja vahusta kuni saad paksu ning tugeva vahu. Lõpus lisa piparmündiessents ja peenelt riivitud apelsinikoor (soovi korral ka veidi oranži toiduvärvi) ning sega õrnalt läbi. Tõsta munavalgevaht pritskotti ja pritsi küpetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed beseelilled.

Tõsta ahjuplaat 100 kraadisesse ahju ja jäta beseed umbes 1,5 tunniks ahju kuivama. Lõpuks peaksid beseeküpsised küpsetuspaberi pealt ise lahti tulema.

Sulata vesivannil šokolaad ja kasta valmis beseeküpsised sulašokolaadi sisse, lase kuivada ja seejärel naudi suus ise ära sulavaid hõrgutisi.