Monday, October 13, 2014

Nostalgiline kass nimega Artur





Tore on taasavastada need vanad head ja kodused koogid, mille järgi ikka ja jälle igatsus tuleb. Kass Arturi kook on kindlasti üks nendest. Nii puhtad ja lihtsad maitsed ja nii uskumatult nostalgiline!



Selleks, et Kass Arturi valmistamine võimalikult lihtsalt läheks ja iirisekommide paberist lahtikeerutamise vaev ära jääks, kasutasin karamellise tekstuuriga "JAANI" keedetud kondenspiima.

Vaja läheb:

130 g maisipulgakesi
380 g JAANI keedetud kondenspiima (2x190g)
125 g võid




Pane keedetud kondenspiim koos võitükkidega potti ja kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades kuni saad ühtlase massi. Tõsta maisipulgad suurde kaussi ja vala karamelline mass maisipulkade peale. Sega kõik läbi ja vormi küpsetuspaberi abil pikk "vorst". Hoia 3 tundi külmkapis ja lõika siis meelepärased koogiviilud.