Saturday, August 2, 2014

Tikrikook martsipaniga




Mahlane marjaaeg on praegu täies hoos- tikrid, sõstrad ja muud marjalised lausa karjuvad põõsaste peal, et neid suhu ja koogi sisse pistetaks! Sel korral pistan tikrid koogi sisse ja lisan juurde magusa martsipani! Maitsev hapu ja magusa kooslus..

Tikrid ehk karusmarjad maitsevad suurepäraselt ka niisama süües. Praeguseks ajaks on maailmas aretatud juba üle 1500 erineva karusmarjasordi. Need marjad on diureetilise mõjuga ja soovitatakse süüa ainevahetushäirete, eriti ülekaalulisuse korral. Niisiis tikrid aitavad kõhnaks saada!
(See kook siin paraku mitte:)





Vaja läheb:

Põhi:

125 g võid
180 g nisujahu
2 spl suhkrut
1/4 tl soola
1 spl külma vett

Täidis:

600 g puhastatud tikreid
150 g martsipani
3 muna
225 g hapukoort
80 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut




Põhja valmistamiseks haki külm või jahu sisse. Lisa suhkur, sool ja külm vesi. Sega kiirelt ühtaseks tainaks ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtesse. Aseta vorm 15 minutiks külmkappi.
Riivi külm martsipani peeneks puruks ja pudista põhjale laiali. Vala ühtlaselt peale tikrid. Vahusta hapukoor, munad, suhkur ja vanillisuhkur ning vala kõige peale.
Küpseta kooki 175 kraadi juures 35-40 minutit kuni kate on hüübinud ja kergelt kuldkollane. Peale ahjust välja võtmist lase koogil vähemat pool tundi jahtuda, enne kui sööma asud. :)