Tuesday, July 8, 2014

Maasika-avokaado-šokolaadivärviline kook







Maasikast roosa ja punane, avokaadost heleroheline ja šokolaadist pruun kihiline kook, mis maitseb värskelt ja suviselt.

Natuke rohkem nikerdamist, aga silmale nii ilus vaadata!



Põhi:

12 Domino küpsist
50 g võid

Šokolaadikiht:

100 g tumedat šokolaadi
100 g vahukoort
100 g toorjuustu

Avokaadokiht:

150 g Jaani suhkruga kondenspiima
100 g toorjuustu
150 g avokaadot (umbes 3/4 ühest avokaadost)
1 spl sidrunimahla
1 tl želatiinipulbrit

Maasikakiht nr 1:

100 g vahukoort
100 g Jaani suhkruga kondenspiima
200 g maasikaid
1 tl želatiini

Maasikakiht nr 2:

250 g maasikaid
1 spl suhkrut
1 tl želatiini



Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud sega küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21 cm) põhja ja aseta külma.
Tükelda šokolaad. Aja vahukoor keema ja tõsta siis tulelt. Vala hulka hakitud šokolaad ja sega kuni on sulanud. Sega toasoe toorjuust pehmemaks ja lisa šokolaadimass. Sega kuni on ühtlane.
Määri šokolaadikiht küpsisepõhjale laiali ja aseta 30 minutiks külmkappi.
Püreesta avokaadomass, lisa kondenspiim, toorjuust ja sidrunimahl. Paisuta želatiin umbes 2 spl külmas vees ja sulata siis kuumaveevannil. Vala pidevalt segades želatiinisegu peene nirena avokaadosegu hulka. Sega kõik ühtlaseks ja määri siis šokolaadikihi peale laiali. Lase 30 minutit külmkapis tarduda.
Püreesta maasikad, lisa kondenspiim ja vahustatud koor. Paisuta želatiin ja sulata kuumaveevannil. Vala želatiin pidevalt segades peene nirena maasikasegu hulka. Määri nüüd maasikasegu avokaadokihi peale laiali ja pane jälle 30 minutiks külma.
Püreesta maasikad suhkruga. Paisuta želatiin ja sulata. Vala želatiin maasikapüree hulka. Nüüd määri viimane maasikakiht koogile ühtlaselt laiali ja hoia kooki 3-4 tundi külmkapis.