Monday, April 28, 2014

Ingverisiirup








Seda mõnusat siirupit saab kasutada erinevate kokteilide valmistamiseks, samuti võib panna tee või magustoitude sisse. Nirista seda jäätisele, koogilõigule või hoopis hommikul kaerahelbepudrule!

See tummine ja väge täis ingverisiirup on ühtlasi hea ka meie tervisele. Ingverijuur on tõeliselt multifunktisonaalne ja ammu teada- tuntud oma tervendaja omaduste poolest.

 Mõned kasulikud mõjud: 

- hoiab ära diabeedi
- leevendab migreenihooge
- leevendab iiveldust
- tapab vähkhaiguseid

Kõige uuem uuring näitab, et ingver aitab parandada mälu ja "teeb targemaks" ! :))


Siirupi valmistamiseks läheb vaja vaid väga väheseid koostisaineid:

400 ml vett
400 g suhkrut
100 g värsket ingverit

Sellest kogusest peaks tulema 400 ml ingverisiirupit.




Koori ingver ja tükelda väiksemateks tükkideks.


Pane ingveritükid koos vee ja suhkruga potti ja lase keema minna. Keeda tasasel tulel tund aega.


Puhasta siirupi jaoks pudel või mõni muu anum, kuhu soovid selle villida.







Ja vala siis veidi jahtunud siirup pudelisse







Üks endavalmistatud pudelitäis tervist sobib ideaalselt ka armsaks kingituseks sõbrale!