Sunday, April 13, 2014

Mandlikorvikesed sidruni-kohupiimakreemi ja šokolaadimunadega











Mõnusalt rõõmsaid ja värvilisi kevadpühi!

Siin ühed maitsvad väikesed mandlikorvikesed täidetud kohupiimakreemi ja šokolaadimunadega justnagu linnupesad.


5 tk

Vaja läheb:

100 g mandlilaaste
1 munavalge
1 spl tuhksuhkrut
2 tl riivitud apelsinikoort

Täidis:

100 ml vahukoort
200 g vanillikohupiimakreemi
1 tl suhkrut
1 spl sidrunimahla

Šokolaadimunad:

100 g tumedat šokolaadi (50% kakaosisaldusega)
30 ml vahukoort
10 g võid
1 spl konjakit
kookoshelbeid




Kõigepealt alusta šokolaadimunade valmistamisest. Selleks sulata tükeldatud šokolaad koos koorega kuumaveevannis. Tõsta siis eemale ning sega sisse või ja konjak. Hoia šokolaadisegu külmkapis seni kuni saad kommikesi vormima hakata. Selleks kulub umbes 1,5 tundi.
Veereta siis šokolaadisegust käte vahel väikesed kuulikesed ja aseta 10 minutiks uuesti külma. Lõpuks veereta šokolaadikuulikesi kookoshelveste sees.

Sega mandlilaastud munavalge, tuhksuhkru ja apelsinikoorega segamini. Vooderda 5 muffinivormi pesa küpsetupaberiga ja suru mandlisegu pesade põhja ja äärtesse. Küpseta 150 kraadises ahjus 13-15 minutit kuni on kuldpruunid. Lase täielikult ära jahtuda, tõsta korvikesed koos küpsetuspaberiga vormist välja ja eemalda siis ettevaatlikult paber.

Vahusta koor ja kohupiimakreem koos suhkruga kohevaks. Lisa sidrunimahl ja sega läbi.
Täida mandlikorvikesed kohupiimakreemiga ja aseta kreemi peale šokolaadist muna. Kaunista melissilehe ja tuhksuhkruga.