Saturday, March 15, 2014

Banaani-šokolaadikook





Banaan ja šokolaad on minu suured lemmikud. Väga vähe on neid päevi, mis ma suudan ilma nendeta veeta!

Kusjuures banaan sisaldab valku nimega trüptofaan, mis muutub meie kehas serotoniiniks, tänu millele lõõgastume paremini ja oleme õnnelikumad!
... no ja tumeda šokolaadi headuses on ilmselt kõik juba veendunud :)

Selles koogis on nii banaani- kui ka šokolaadimaitset korralikult tunda. Nii maitsev!


Põhi:

150 g Digestive küpsiseid
1 spl kakaod (magustamata)
75 g võid

Šokolaadikiht:

125 ml vahukoort
100 g toorjuustu
100 g tumedat šokolaadi
2 spl suhkrut

Banaanikiht:

125 ml vahukoort
100 g toorjuustu
2 väiksemat banaani (nii palju, et saaks umbes 150 g banaanipüreed)
1 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 g želatiini

Purusta küpsised ning sega hulka sulavõi ja kakao. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18-20cm) põhja ja äärtesse. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma.

Sulata šokolaad vesivannil ja jäta jahtuma. Vahusta vahukoor koos toorjuustu ja suhkruga, lisa sulašokolaad ja sega ühtlaseks. Vala šokolaadisegu küpsisepõhjale ja pane vorm jälle külmkappi tagasi.

Püreesta saumiksriga banaan kreemjaks massiks. Vahusta vahukoor koos toorjuustu ja suhkruga. Lisa banaanipüree ja vanillisuhkur. Paisuta želatiinipuru väheses külmas vees paar minutit ja sulata seejärel vesivannil. Jahuta veidi ja vala siis pidevalt segades peene joana banaanisegu hulka. Määri saadud segu ühtlaselt šokolaadisegu peale laiali ning lase koogil enne serveerimist paar tundi külmkapis tahkuda.

Serveeri banaaniviilude ja melissilehega.