Keeksid, muffinid ja küpsetised

Apelsinimuffinid Kreeka pähklite ja kardemoniga

Ühed täiesti ebatavalised, maagilisest apelsini- ja kardemonimaitsest pungil muffinid, mis sobivad suurepäraselt katma pidulikku pühadelauda.
..ja kui ilus, kui jõulud on ikka lumiselt valged! Mulle igal juhul meeldib!

Kardemon, mida muffinites kasutasin, on iidne vürtsitaim. Inimkond on kasutanud seda juba tuhandeid aastaid- Hiinas raviti kardemoniga närvisüsteemi, Araabias kasutati seda armurohuna, Kreekas värskendati kardemoniga suuõõnt ja Roomas leevendati kardemoniga liigsöömisest tulenevaid häireid.

Küpsetasin ühe osa muffineid tavasuuruses muffinipannis ja teise osa tegin minimuffinid. Kokku tuli umbes 14 tavasuuruses ja 17 väikest, ühe-ampsu minimuffinit. Niisiis sobib hästi suurema seltskonnaga maiustamiseks.




Muffinid:

1 suur apelsin
3 muna
200 g suhkrut
225 g nisujahu
1/4 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1 tl kardemon
100 g Kreeka pähkleid
100 g oliivõli

Katteks:

100 g tumedat šokolaadi
ca 30 g Kreeka pähkleid

Pese apelsin kuuma veega korralikult puhtaks ja lõika otsakohad ära (koorida pole vaja). Tükelda siis apelsin väikesteks kuubikuteks ja püreesta kõrges anumas saumiksriga ühtlaseks püreeks. Vahusta munad koos suhkruga. Sega omavahel jahu, sool, kardemon, sooda ja küpsetuspulber. Haki Kreeka pähklid veidi väiksemaks ja lisa siis kuivainesegule. Vala apelsinipüree ja oliivõli munavahu hulka, lisa kuivainesegu ja sega kõik ühtlaseks massiks. Täida pabervormidega vooderdatud muffinipesad taignaga ja küpseta 180 kraadises ahjus 12-15 minutit (minimuffineid küpseta 8-10 minutit).  Lase jahtuda. Sulata vesivannil tume šokolaad ning kaunista muffinid sulašokolaadi ja pähklipuruga.

Kõige kaunimaid pühi, kallid maiustajad!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri