Saturday, November 22, 2014

Jõuluvürtsikad šokolaadimuffinid toorjuustumütsiga





Ja nii uskumatult kiiresti ongi jälle jõulud kohe ukse ees.. Kargelt külmad ilmad, külmast punased ninad, kaminates praksuvad tuled, villased sokid, kuum ja vürtsikas hõõgvein ja kodu täis magusat lõhna! Mõnus!

Alustame jõuluaega šokolaadimuffinitega, mis maitsevad kui pehmed šokolaadised piparkoogid ja on ülekuhjatud paksu lumemäega.

Vaata ka videot šokolaadimuffinite valmistamisest!



12 tk

Vaja läheb:

Muffinid:

1 muna
150 g suhkrut
100 ml õli
2,25 dl piima
250 g nisujahu
1,5 tl piparkoogimaitseainet
1/4 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
4 spl kakaod
200 g tumedat šokolaadi

Toorjuustukreem:

200 g vahukoort
200 g maitsestamata toorjuustu
2 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Kaunistamiseks:

jõhvikaid või pohli




Sega omavahel kuivained. Haki tume šokolaad ja lisa šokolaaditükid kuivainesegusse. Vahusta muna koos suhkruga, lisa piim ja õli. Vala saadud segu kuivainete hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks. Jaota tainas vormidesse, nii et 3/4 muffinivormist oleks täidetud. Küpseta muffineid umbes 15 minutit 190 kraadises ahjus kuni on ilusti kerkinud ja keskele pistetud puutikk jääb kuivaks.
Jahuta muffinid enne kreemiga katmist täielikult.
Kreemi jaoks vahusta toorjuust, vahukoor ja suhkrud kuni tekib pakem vaht. Tõsta kreem pritskotti ja kaunista muffinid. Säti peale ka mõned jõhvikad ja puista üle piparkoogimaitseainega








6 comments:

  1. Mitu muffinit sellest kogusest umbes saab? Ma ei lugenud seda kuskilt välja :)

    ReplyDelete
  2. Tere,

    Kas õli võiks sulatatud võiga asendada?

    ReplyDelete
  3. Tervist, kui palju tuleb panna piima? Ei ole kirjas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere!
      Vabandan, oli tõesti jäänud kirjutamata. Piima tuleks panna umbes 2,25 dl.

      Delete