Kommid ja batoonid

Viigimarja-seesamikommid valges šokolaadis

Need kommid on tervislikum ja huvitavam valik magusaisu leevendamiseks, milles põhikomponendid on viigimarjad ja seesamiseemned. Lisandiks veel kasulikud mustad ploomid ja linaseemned. Valmivad eriti lihsalt ja kiirelt!

Paljud targad on arvanud, et viigimarjad sisaldavad nii palju vitamiine, et inimene suudaks elada süües ainuüksi neid vilju. Kuulus Platon mainis seda vilja Kreekas aastal 60, kui ta propageeris viigimarja kasuliku toiduainena atleetidele.
Kodusel viisil kuivatatakse värskeid viigimarju päikese käes ligi kümme päeva ja seejärel ongi maitsvad palad valmis. Mõnikord leotatakse neid veel hiljem soolases merevees, et kärbsed ligi ei tikuks. Viigimarjadest valmistatakse ka veel kanget napsu nimega rakija.












Vaja läheb:

180 g kuivatatud viigimarju
80 g kuivatatud musti ploome
200 g seesamiseemneid
30 g linaseemneid
50 g mett

Katteks:

250 g valget šokolaadi
Taarapõllu talu marjahu vms

Leota viigimarju ja ploome eelnevalt pool tundi leiges vees, et need saaksid pehmeneda. Nõruta ja pigista siis vesi välja ning purusta blenderis ühtlaseks massiks. Purusta blenderis ka seesamiseemned ning sega viigimarjade ja ploomide hulka. Lisa mesi ja linaseemned. Sega kõik koos ühtlaselt segunenud massiks. Vormi märgade käte vahel väikesed pallikesed ja hoia neid umbes pool tundi külmkapis.
Sulata vesivannil valge šokolaad ja kasta kommid kahvli abil valgest šokolaadist läbi. Puista peale marjapuru ja lase kommidel külmas taheneda.

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri