Koogid

Pastelsetes toonides mango-avokaadokook

Maitselt ja struktuurilt on avokaado ja mango üsna erinevad, kuid mõlemad ülimalt maitsvad eksootilised puuviljad. Eriti siis, kui need on täiesti küpseks ja valmis saanud.

Mangot peetakse tihti puuviljade kuningaks. Selles puuviljas sisalduvad antioksüdandid aitavad võidelda vähi vastu. Rohke c-vitamiini, kiudainete ja pektiini kogus aitab kontrolli all hoida vere kolesteroolitaset. Mangos olev õunhape, viinhape ja sidrunhape muudavad keha aluselisemaks.


Avokaado headusest olen ma eelnevalt kirjutanud juba siin postituses.

Avokaado puhul võlub mind selle sametiselt pehme ja kreemjas sisu, mango puhul meeldib aga
selle positiivne päikesekollane värv ja magushapu maitse.

 

See kook ongi just nende kahe puuvilja päralt. Üks kiht ühele, teine teisele- aus värk. Tõenäoliselt oleks mangokihi kollasema saanud, kui oleks kuulsat East End mangopüreed kasutanud, kuid seekord otsustasin värske puuvilja kasuks. Samuti ei olnud minu mango kahjuks veel täielikult küpsenud.

Klassikalisele küpsisepõhjale määrisin peale õhukese kihi maapähklivõid, mis annab muidu mahedamaitselisele koogile mõnusalt soolaka ja pähklise nüansi juurde.

Koogi kaunistasin kirkavärviliste punaste sõstardega ja värske mündiga.

Vaja läheb:

Põhi:

150 g küpsiseid
75 g võid
2 spl pehmet maapähklivõid

Avokaadokiht:

200 g avokaadopüreed (2 väiksemat avokaadot)
200 g toorjuustu
100 g kondenspiima
100 g vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
1 spl sidrunimahla
1 tl (väikese kuhjaga) želatiini

Mangokiht:

200 g mangopüreed (piisab ühest keskmisest mangost)
200 g toorjuust
100 g vahukoort
100 g kondenspiima
1 tl vanillisuhkrut
1 spl sidrunimahla
1 tl (väikese kuhjaga) želatiini

Purusta küpsised ja sega sulavõiga ühtlaseks seguks. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21 cm) põhja ja aseta vorm ca 20 minutiks külma. Määri küpsisepõhjale ühtlaselt laiali maapähklivõi.

 

 

Püreesta avokaadomass ühtlaseks möksiks..

… ja sega avokaadopüree hulka toorjuust, kondenspiim, vanillisuhkur ja sidrunimahl. Lisa vahukoor ja vahusta kuni segu on veidi paksem. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata kuumaveevannil. Jahuta veidi ja nirista peene joana pidevalt vahustades teiste ainete hulka. Vala saadud segu küpsisepõhjale ja hoia 30 minutit külmas.

 

Püreesta mangotükid ühtlaseks massiks. Sega mangopüree hulka toorjuust, kondenspiim, vanillisuhkur ja sidrunimahl. Lisa vahukoor ja vahusta mõni minut kuni kreem on läinud paksemaks. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata kuumaveevannil. Nirista želatiin pidevalt vahustades peene joana teiste ainete hulka. Vala mangosegu juba piisavalt tardunud avokaadokihi peale. Hoia kooki veel 3-4 tundi külmas.

 

 

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri