Muu

Piparmündisiirup

Ahhhh.. see mündi lõhn on lihtsalt nii värskendav ja imeline!
Minu koduaias on praegu piparmünditaimed täies hoos. Vohab nii kui’s jaksab! Miks mitte keeta rohkest piparmündist maitsvat siirupit, mida saad kasutada näiteks mündimaitselise kakao või hoopis Mojito kokteili valmistamiseks.

Sellest kogusest saab umbes 350 ml mündisiirupit.

Vaja läheb:

300 ml vett
300 g suhkrut
suur peotäis värsket piparmünti
(nii palju, et veidi kokku surutuna mahub 300 ml purki)

Pane potti vesi ja suhkur. Aja keema ja keeda kuni suhkur on sulanud. Lisa nüüd piparmünt, keera tuli vaiksemaks ja keeda tasasel tulel 10 minutit. Tõsta pott tulelt ja lase umbes pool tundi veel “tõmmata”. Kurna siirup läbi sõela ja vala puhastatud anumatesse.
Siirup säilib külmkapis vähemalt 2 nädalat.

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri