Sunday, June 29, 2014

Kaneelisaiad, need klassikalised




Need vihmased ja jahedad ja üldsegi mitte suvised pühapäevad tekitavad tunde, et tahaks midagi eriti sooja, kodust ja mõnusat. Ja need vanakooli lihtsad kaneelisaiad just seesugused ongi- see lõhn, mis terves kodus saiakeste küpsemise ajal õhus levib, on lihtsalt vastupandamatu!

Niii pehmed, niii kaneelised, ja niii head !!




Sellest kogusest tuleb umbes 36 tk.

Vaja läheb:

Pärmitainas:

50 g värsket pärmi
0,5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl piima
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl kardemoni
ca 650 g nisujahu

Täidis:

125 g võid
1 spl kaneeli
1 1/4 dl suhkrut

Retsepti päritolu mõne muudatusega on Nami-Namist.

Lahusta pärm käesoojas vees. Sulata või ja vala hulka toasoe piim. Ühenda omavahel pärmisegu ja piima-võisegu. Lisa sool, suhkur ja kardemon. Hakka vähehaaval jahu lisama, sõtku kuni saad ühtlase taigna ja tainas tuleb kausi küljest lahti. Kata tainakauss rätikuga ja lase tund aega soojas kohas kerkida.

Täidise jaoks sulata või ja sega juurde suhkur ning kaneel.
Kui tainas on kerkinud, sõtku seda veel natuke aega kergelt jahusel laual. Jaota kolmeks võrdseks osaks. Rulli iga osa ristküliku kujuliseks.




Määri siis kaneeli-suhkru-võiseguga (NB! Ära sellega koonerda!:) ja keera laiemast otsast alustades rulli.


 Lõika rullist 2-3 cm paksused viilud.

Aseta need siis küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Määri veel pintsliga natuke täidisesegu iga väikese rulli peale ja küpseta 210 kraadi juures 8-10 minutit. 






Kaneeel on õhus!!

No comments:

Post a Comment