Koogid

Juustukook valge šokolaadi kattega

 

Need lihtsad ja klassikalised koogid on tihti need kõige maitsvamad!
Siin üks klassikalise sisuga juustukook võib-olla mitte nii klassikalise kreemja valge šokolaadi kattega. Koogi peale läksid värsked, tõeliselt suvise maitsega maasikad, mis valge šokolaadiga suurepäraselt kokku sobivad… ja nagu juustukookide puhul ikka, maitseb see kook järgmistel päevadel veel paremini!



Vaja läheb:

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
100 g võid

Täidis:

800 g maitsestamata toorjuustu
250 g hapukoort (20%)
180 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1/4 sidruni koort ja mahla
1 /4 apelsini koort ja mahla
4 suurt muna
1 spl nisujahu

Kate:

100 g valget šokolaadi
50 ml vahukoort
125 g hapukoort
(0,5 tl mandliekstrakti)
värskeid maasikaid

Põhja valmistamiseks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (24 cm) põhja. Küpseta põhja 180 kraadi juures 8 minutit.
Täidise tegemiseks sega toorjuust, hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa sidruni ja apelsini koor ning mahl. Lisa ükshaaval vahustades munad ja lõpuks jahu. Vahusta kõik ühtlaseks massiks.
Vala juustusegu küpsisepõhjale ja küpseta 160 kraadi juures umbes 40 minutit. Kook peaks ahjust tulles olema kuldse pealispinnaga, kui pealt veel võbisema. Hoia üleöö külmas.
Katte jaoks kuumuta vahukoor keemiseni. Tõsta tulelt, lisa vahukoore hulka tükeldatud valge šokolaad ja sega kuni šokolaad on sulanud. Sega juurde ka hapukoor ja soovi korral mandliekstrakt, mis annab mõnusa martsipanise maitse. Määri kate koogi peale ühtlaselt laiali. Kõige peale aseta viilutatud maasikad.

Maiustama!!

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri