Koogid

Avokaado-kondenspiimakook

Selle koogiga juhtus nüüd nii, et see pidi algselt välja tulema hoopis teistsugune, kui lõpuks tuli- … kuid esiteks ei olnud poes piisavalt küpseid avokaadosid ehk avokaado ei muutunud seda püreestades piisavalt kreemjaks massiks ja teiseks kõikide sööjate isud oli liiga suured, et oodata kuni kook saaks sügavkülmas 4 tundi külmuda. Kõigele vaatamata maitses see kook nii mõnusalt- kergelt, värskelt ja suviselt. Isegi niimoodi, et sööks kohe mitu tükki järjest…

Ja pealegi see ju sisaldab imelist puuvilja- avokaadot, mis sisaldab suurel hulgal kasulikke rasvhappeid, E-vitamiini, mineraale ja antioksüdante. Avokaados sisalduvad ained suudavad vähendada halva kolesterooli sisaldust, säilitada meie naha sära ja värskuse ning reguleerida vererõhku.

Järgmisel korral võtan koogi valmimiseks rohkem aega, kasutan täiesti küpseid avokaadosid ja lasen koogil korralikult läbi külmuda. Sel moel saan tulemuseks jälle ilmselt midagi täiesti teistsugust- kreemja avokaadomassiga jäise koogi ja pigem midagi jäätise taolist. See siin on aga pehmema tekstuuriga ja kiirem variant. Värsked magusad maasikad on koogile ideaalseks kaaslaseks!
Koogi idee on siit ilusast blogist, kuid muutsin seda natuke.
Koogi jaoks läheb vaja:
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
80 g võid
Kate:
2 küpset avokaadot
1 purk suhkruga kondenspiima (397g)
400 g toorjuustu
100 g vahukoort
1 keskmine sidrun
1 tl vanillisuhkrut
värskeid maasikaid
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (kasutasin 24cm) põhja ja küpseta 180 kraadi juures 7-8 minutit. Jahuta põhi.
Koori ja tükelda avokaado. Püreesta köögikombainis või blenderis ühtlaseks kreemjaks massiks. Vahusta toasoe toorjuust, vahukoor ja kondenspiim ühtlaseks kreemiks. Lisa segule avokaadomass, sidrunimahl ja -koor ning vanillisuhkur. Sega kõik kokku ja vala küpsisepõhjale. Hoia kooki sügavkülmas 2,5 tundi kui tahad saada kreemja tekstuuriga kooki või vähemalt 4 tundi, kui tahad saada jäise avokaadokoogi. Kui hoiad kooki 4 tundi sügavkülmas, siis tõsta see 20 minutit enne serveerimist toasooja ja lõika kooki kuuma vette kastetud noaga. Serveeri värskete maasikatega!

 

 

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri