Sunday, March 2, 2014

Sidrunitartaletid







Ilusad ja nunnud! Hapukas kreem magusa beseekatte all maitseb taevalikult!
Väikeste muretaignakorvikeste sees on sidrunikreem ja selle peal valged beseetupsud.

6 tk

Vaja läheb:

Muretaigen:

100 g külma võid
2 1/4 dl nisujahu
1/4 tl soola
2-3 spl külma vett

Sidrunikreem:

1 dl sidrunimahla (mina sain selle koguse 1 suurest sidrunist)
1,25 dl vett
1 dl suhkrut
3 munakollast
2 spl maisitärklist
1 spl sidrunikoort
25 g võid

Besee:

3 munavalget
2,5 dl suhkrut









Haki külm või, sool ja jahu segamini. Lisa vesi ja mätsi kiirelt taignapalliks. Hoia taigent umbes tund aega külmas.

Rulli taigen jahusel laual umbes poole sentimeetri paksuseks. Vooderda tartaletivormid küpsetuspaberiga või määri võiga. Vajuta ümmarguse kausi ääre või muu ümmarguse vormiga tartaletivormi jaoks sobivad taignakettad. Tõsta taignakettad vormi ja vajuta taigen tugevalt vormi põhja ja äärtesse. Tee kahvliga põhja väikesed augud, et taigen liigselt ei kerkiks ja küpseta 10 minutit 200 kraadi juures.

Vahepeal valmista kreem. Selleks sega potis kokku kõik kreemi ained välja arvatud sidrunikoor ja või. Kuumuta madalal tulel pidevalt segdes kuni kreem pakseneb. Tõsta tulelt ja lisa siis toasoe või ja sidrunikoor. Sega kõik ühtlaseks.
Küpsenud muretaignakorvikestele tõsta peale sidrunikreem ja küpseta 7-8 minutit 200 kraadi juures.

Kõige peale valmista beseekatte. Selle jaoks vahusta munavalged pehme vahuni. Hakka järk-järgult suhkrut lisama ja vahusta kuni saad tugeva vahu. Pritsi kondiitrikotiga sidrunikreemi peale beseetupsud. Küpseta nüüd veel 240 kraadises ahjus 3-4 minutit. Lase koogikestel lahtise uksega ahjus veerand tundi seista ja tõsta seejärel jahtuma.









No comments:

Post a Comment