Saturday, December 14, 2013

Šokolaadikook jõuluvürtsise toorjuustukreemi ja granaatõunaseemnetega




Uhke ja sädelev- nii nagu üks kaunis pühadekook peabki välja nägema! Kahe šokolaadikoogi kihi peal on magus ja vürtsikas toorjuustu-vahukoorekreem. Kõige tipuks veel punased ja edevad, hamba all krõmpsuvad granaatõunaseemned.
Šokolaadikoogid küpsetasin kaks tükki eraldi.

Kahe šokolaadikoogi jaoks läheb vaja:
2x 4 muna
2x 150 g võid
2x 200 g tumedat šokolaadi
2x 200 g suhkrut
2x 100 g nisujahu
2x 0,5 tl soola

Immutamiseks:
kanget kohvi

Kreem:
600 g maitsestamata toorjuustu
600 g vahukoort
2 tl piparkoogimaitseainet
2 tl vanillsuhkrut
4 spl suhkrut

Peale:
2 granaatõuna

Sulata või koos šokolaadiga ja jäta jahtuma. Vahusta munad koos suhkruga kohevaks vahuks. Sega šokolaadisegu hulka munavaht, jahu ja sool. Sega kõik ühtlaseks. Küpseta 170 kraadises ahjus 30 minutit.
Jahuta koogid.
Kreemi valmistamiseks sega toasoe toorjuust piparkoogimaitseaine ja suhkrutega. Vahusta koor ja sega toorjuustu hulka.
Aseta 1 šokolaadikoogipõhi koogialusele ja immuta natukese musta kohviga. Määri peale 1/2 kreemist. Nüüd tõsta kreemi peale 2 šokolaadikoogikiht ja määri selle peale laiali ülejäänud kreem. Kaunista kook granaatõunaseemnetega ja puista peale veel veidi piparkoogimaitsainet. Võid kasvõi kohe maiustama hakata! :)





2 comments:

  1. Kook tudub just minu maitsele sobivat, ning nii sooviks seda meie pühadelauale pakkuda. Sooviksin vaid teda, et kui suurt küpsetusplaati või vormi Te kasutasite šokolaadikoogi küpsetamisel ?

    Kauneid Pühi Soovides
    Kadri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere Kadri

      See kook on imehea! :) Kasutasin 22x33cm kandilist küpsetusvormi.
      Maitsvaid ja kauneid jõule Sullegi!

      Delete