Küpsised

Apelsini-martsipaniküpsised

 

Pehmed apelsinised küpsised, mis valmistasin Küpsisevahetuse programmi raames ja saatsin karbi sees kolmele toidublogijale. Ise sain vastu kolm karpi imemaitsvaid küpsiseid, milleks olid:

*Vürtsikad šokolaadiküpised laimi ja ingveriga- need olid tummised ja tumedad šokolaadiküpsised, mis kaetud valge šokolaadi ja kuivatatud laimi ning ingverisuhkruga.

*Kitsejuustuküpsised pistaatsia ja mandliga (blogist – laualamp.wordpress.com)- need olid hõrgud ja muredad heledat värvi küpsised, mida sööma asudes tuleb kitsejuustu maik natukese aja pärast mõnusalt esile. Eriti tore oli karp, kuhu küpsised olid pakitud. Väljast poolt väga ilus ja rohelise lipsukesega- oli nii nunnu, et ei osanud oodatagi, et kui karbi lahti teed, hakkab see veel laulma ka.. Väga äge üllatus! :))

*Küpsised sidruni ja laimiga (blogist- koopatibiups.blogspot.com)- samuti muredad ja maitsvad küpsised vägagi ära tuntava laimi- ja sidrunimekiga. Ka küpsise pealispinnal oli näha riivitud laimi- ja sidrunikoort.

Aitäh kõikidele, kellelt mina küpsisepaki sain! Küpsised olid kõik väga head! (:

Minu retsept oli järgmine..

Vaja läheb:
200 g martsipani
1 keskmine apelsin
300 g täistera nisujahu
100 g nisujahu
100 g suhkrut
50 g kookospalmi suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
3/4 tl soola
2 muna
250 g võid

Katteks:
150 g tumedat šokolaadi
kuivatatud roosiõisi

Pese apelsin ja tükelda koos koorega väiksemateks tükkideks. Püreesta saumikseriga ühtlaseks apelsinipüreeks. Riivi martsipan peene riiviga (martsipani on parem riivida, kui see on külmkapikülm). Sega omavahel mõlemad jahud, sooda, sool ja küpsetuspulber. Vahusta teises kausis toasoe või koos tavalise suhkru ja kookospalmi suhkruga. Lisa vahustades munad ja sega hulka ka apelsinipüree ja riivitud martsipan. Lõpuks sega ka jahusegu teiste ainete hulka ja sega ühtlaseks massiks.
Tõsta väikese lusika abil väikesed taignaportsud küpsetuspaberiga ahjuplaadile ja küpseta 170 kraadi juures 6-7 minutit kuni küpsised on pealt kergelt pruunikad. Jahuta.
Sulata tume šokolaad vesivannis ja kaunista küpsised šokolaadi ja roosiõitega.

 

 

Sulle võivad veel meeldida

6 kommentaari

  • Reply
    Olga Kaju
    detsember 16, 2013 at 6:27 p.l.

    Aitäh küpsiste eest, olid väga maitsvad 🙂

  • Reply
    Anonymous
    detsember 30, 2013 at 9:30 p.l.

    Nii hea, et viib keele alla 😀 tänud!!!

  • Reply
    Merilin Siimpoeg
    jaanuar 1, 2014 at 6:23 p.l.

    Hea meel, et maitsesid! 🙂

  • Reply
    Anonymous
    märts 12, 2014 at 1:12 p.l.

    Maitse poolest olid küpsised väga head. Kuid mind häirisid kõvad apelsini tükid, mis vaatamata sellele, et keskelt kõva osa ära võtsin, ikkagi tekkisid. Soojana ei olnud neid tükke peaaegu tundagi, kuid iga päevaga läksid aina kõvemaks. Peenele külalisele ma neid küpsiseid kahtlaste kõvade tükkide pärast pakkuda ei julgeks.

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      märts 13, 2014 at 4:30 p.l.

      Võib-olla oli asi selles, et Sa ei püreestanud apelsini korralikult ära. Apelsinitükke ei tohikski üldse küpsisetaignasse jääda…

  • Reply
    jaanika jaanika.kutsar
    märts 8, 2016 at 9:46 e.l.

    Tänan suurepärase retsepti eest. Järgmine kord panen soodat veidi vähem. Päikest

  • Kommenteeri