Muu

Porgandikook apelsini-toorjuustukreemiga

Porgandikook ei ole tavaliselt paljudele just kõige lemmikum kook. Üldjuhul tuleb selle koogiga inimestele meelde mingi kuiva keeksi laadne küpsetis, mis väga isuäratav ei tundu. See siin aga ei ole lihtsalt tavaline porgandikook. See siin on tõeliselt mahlane, vürtsikas, kreemine ja vastupandamatu suutäis, mis võib laualt kaduda palju kiiremini kui šokolaadikook. 🙂

Kook:
400 g porgandit
3 suurt muna
150 g fariinsuhkrut
100 g suhkrut
220 ml päevalilleõli
300 g nisujahu
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl jahvatatud kardemoni
1 tl kaneeli
0,5 tl soola
1/2 apelsini koort
70 g kuivatatud puuviljade ja pähklite segu

Kreem:
300 g toorjuustu
300 g vahukoort
1/2 apelsini koort
2 spl apelsinimahla
2 tl vanillsuhkrut
2 spl suhkrut

Niisutamiseks:
0,75 dl apelsinimahla

Kaunistamiseks:
kookoshelbed
mõned terved porgandid

Riivi pestud-kooritud porgandid peenikese riiviga. Vahusta toasoojad munad suhkru ja fariinsuhkruga, lisa õli. Sega omavahel jahu, sool, vürtsid, sooda ja küpsetuspulber. Lisa kuivained munavahu hulka ja sega ühtlaseks. Lisa peenelt riivitud porgand, apelsinikoor, hakitud kuivatatud puuviljad ning pähklid. Sega ja vala ettevalmistatud ümmargusse koogivormi (24cm). Küpseta 170 kraadises ahjus 40-50 minutit kuni on pealt kuldpruun ja kerkinud ning keskele pistetud puutikk jääb kuivaks. Jahuta täielikult ja lõika seejärel kaheks kihiks.
Kreemi valmistamiseks sega toasoe toorjuust suhkru ja vanillsuhkruga, lisa apelsinimahl ja -koor. Vahusta koor ja sega toorjuustusegu hulka.
Niisuta mõlemat porgandikoogikihti veidi apelsinimahlaga. Määri 1/3 osa kreemist ühele kihile laiali. Tõsta peale teine kiht ja määri peale ning külgedele ülejäänud kreem.
Lõika porgand pikkupidi pooleks ja tõmba siis juurviljakoorimisnoaga porgandilaastud. Keera need rulli ja säti koogile nii, nagu need oleksid roosid. Puista peale kookoshelbeid, lase mõned tunnid külmas maitsestuda ja voila’! 🙂

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri