Saturday, November 16, 2013

Porgandi-safraniküpsised




Oranžiträpsulised küpsised, milles põhilised maitsekujundajad on safran ja porgand.
Safranit peetakse maailma kõige kallimaks maitseaineks ja on seetõttu eriti väärtuslik. Õnneks kulub seda üsna vähe, niiet miks mitte sellega vahel küpsetistes ja muudes toitudes eksperimenteerida.
Küpsistesse jämedalt riivitud porgand jääb hamba alla mõnusalt krõmpsuma.
Magusainena kasutasin orgaanilist kookospalmisuhkrut, mille ostsin novembri alguses toimunud taimetoidumessilt. Seda on mõnus ka näiteks lihtsalt piimaga ingveritee sisse segada- annab hea karamellise meki.

Küpsiste valmistamiseks vajad:

200 g nisujahu
200 g täisteranisujahu
0,5 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
200 g võid
125 g kookospalmisuhkrut (või muu soovitavalt rafineerimata suhkur)
3 tl vanillsuhkrut
1 muna
0,5 dl piima
1 suur porgand
1/4 tl safranit
Kaunistamiseks:
60 g valget šokolaadi

Vahusta toasoe või suhkru ja munaga. Lisa piim, safranipuru ja vanillsuhkur ning sega ühtlaseks. Sega omavahel mõlemad jahud, sool, sooda ja küpsetuspulber. Ühenda omavahel või-munavaht ja kuivained. Lisa riivitud porgand ja sega kõik ühtlaseks massiks. Tee käte vahel väikesed pätsikesed ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 160 kraadi juures 12 minutit. Sulata kuumaveevannis valge šokolaad ja triibuta küpsiste peale. 

Jammii!!!!





No comments:

Post a Comment