Tuesday, August 13, 2013

Õunakook martsipaniga


Martsipanist õhkav kodune õunakook valmib kiirelt ja maitseb kõige paremini vaniljejäätise või jogurtiga :)

Vaja läheb:

4 suuremat ja hapumat õuna
75 g võid
1 dl piima
3 muna
1 1/4 dl suhkrut
3 1/4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
1 tl vanillsuhkrut
125 g martsipani
kaneeli



Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga, ääred määri võiga. Vajadusel koori õunad (kui on ilusad ilma plekkideta, pole vaja koorida) ja viiluta. Aseta 1/3 õuntest koogivormi põhja. Vahepeal sulata või ja jahuta. Vahusta munad suhkruga ja riivi peene riiviga sinna sisse martsipan. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Vala muna-martsipanisegu hulka kuivained, sulavõi ja piim. Sega kõik ühtlaseks massiks. Määri 1/3 taigent koogivormi põhjas olevate õunaviilude peale. Nüüd aseta peale teine kolmandik õuntest ja nende peale jälle taigen. Tee samamoodi ka kolmas ring, nii et kõige peale jääb taigen. Puista kaneeliga üle ja pista ahju. Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit kuni keskele pistetud puutikk jääb kuivaks. Lase veidi jahtuda ja eemalda vormist.







No comments:

Post a Comment