Sunday, August 25, 2013

Õuna-jogurtijäätis kaneeli ja ingveriga


Jahutav ja kerge magustoit, mida võib süümepiinadeta ka mitu portsu süüa.

Õunapüree:


600 g kodumaiseid häid õunu
2 dl vett
1spl kooritud ja hakitud ingverit
0,75 dl suhkrut
1 spl sidrunimahla
1 tl kaneeli
1 tl vanillsuhkrut

500 g maitsestamata jogurtit

50 g kookoshelbeid
2 spl fariinsuhkrut
0,5 tl kaneeli



Kõigepealt valmista õunapüree. Selle jaoks koori õunad ja tükelda väikesteks tükkideks. Keeda koos 2 dl vee, suhkru ja ingveriga potis pehmeks. Jahuta veidi ja püreesta siis saumikseriga ühtlaseks. Lisa sidrunimahl, vanillsuhkur ja kaneel. Jahuta segu täielikult maha ja pane tunniks ajaks sügavkülma.

Lisa külmas seisnud õunapüreele jogurt ja vahusta siis mikseriga kohevaks ja ühtlaseks massiks. Hoia 30-40 minutit uuesti sügavkülmas ja vahusta jälle. Tee nii veel 2-3 korda. Seejärel lase nii kaua sügavkülmas seista kuni moodustub nii kõva mass, kui soovid. Täiesti tahke jäätise saamiseks peaks külmutama veel vähemalt 3-4 tundi.
Jäätise valmimise vahepeal valmista kookosepuiste. Rösti kookoshelbed ahjus 175 kraadi juures 6-7 minutit ja sega siis kaneeli ja fariinsuhkruga. Serveeri jäätis kookoshelbepuistega.

PS! Kui Sa teed seda jäätist, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

No comments:

Post a Comment