Saturday, August 17, 2013

Banoffee kook




Banofee kook on Inglismaa päritoluga magusroog, mis sisaldab banaane, vahukoort ja keedetud kondenspiima ehk toffee-d. Nimi tulebki banaani ja toffee kooslusest. Algretseptis on põhjaks kasutatud muretaigent, kuid väga hästi sobivad ka purustatud küpsised ja või. Ainult vahukoore asemel kasutasin mina segu vahukoorest ja kohupiimast.
Ter-jeeee sünnipäevakook!



Vaja läheb:
220 g Digestive küpsiseid
100 g võid

3 banaani
1 purk keedetud kondenspiima suhkruga
2 dl vahukoort
2 spl suhkrut
250 g ricotta kohupiimakreemi
75 g Snickers šokolaadi







Sega purustatud küpsised sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Aseta pooleks tunniks külma.
Koori ja viiluta banaanid küpsisepõhjale. Soojenda keedetud kondenspiima väikeses potis, et see vedelamaks läheks (võid lisada törtsu piima) ja määri siis banaaniviilude peale. Vahusta koor suhkruga ja sega kohupiimaga. Määri ühtlaselt koogile. Kõige tipuks pudista peale Snickersi puru. Hoia paar tundi külmas ja maiusta!

2 comments:

  1. Hei! Aitäh retsepti eest! Alustasin äsja selle koogi valmistamisega. :) Aga kuidas purustatud küpsiste puru äärte külge jääb? Mul ei tahtnud jääda :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei! Peaks ikka äärtele ka jääma. Proovi järgmisel korral natuke rohkem võid panna, et niiskem puru jääks :) Aga väga kõrged ääred polegi olulised, peaasi et mingi madalgi äär tekiks, et kook pärast ilusti vormi hoiaks!

      Delete