Monday, July 1, 2013

Šokolaadi-toorjuustukook


Üks hästi maitsvalt šokolaadine ja kreemjas kook, millest ei suuda keegi ära öelda.
Lihtne teha!

Põhi:
225 g Digestive küpsiseid
1 spl kakaopulbrit
1 spl fariinsuhkrut
115 g võid

Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
600 g vanilje kohupiimakreemi
5 muna
100 g suhkrut
250 g piimašokolaadi (kasutasin väikeste pähklitükikestega šokolaadi)




Kate:
75 g piimašokolaadi
kookoshelbeid

Purusta küpsised ja sega kakaopulbri ja fariinsuhkruga. Sulata või ja sega küpsisepuruga ühtlaseks massiks. Suru küpsisemass 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja pane siis täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Sega omavahel toorjuust, kohupiimakreem ja suhkur. Lisa ükshaaval, iga kord vahustades munad. Sulata kuumaveevannil šokolaad ja jahuta veidi. Tõsta 2 spl sulašokolaadist kohupiima-toorjuustusegusse ja sega ühtlaseks. Vala sisse ülejäänud šokolaad ja sega kõik korralikult läbi.
 Vala saadud mass küpsisepõhjale ja küpseta 50-55 minutit 150 kraadises ahjus. Aseta eelnevalt ahju põhja veeanum, nii on koogil rohkem niiskust ja tulemus jääb kreemjam ja mõnusam. Küpsemise lõpus peab kate veel keskelt kergelt võbisema, nii võib kindel olla, et ei ole üle küpsetatud.
Jahuta kook ja hoia üleöö külmkapis. Enne serveerimist kata veel sulašokolaadi ja kookoshelvestega.





No comments:

Post a Comment