Koogid

Maasika-martsipanitort

Suvine maasikatort magusa martsipaniga

Biskviit:

5 muna
135 g suhkrut
110 g nisujahu
25 g kartulitärklist

Niisutamiseks:

60 g suhkrut
130 g vett
2 spl likööri/konjakit/..

Kreem:

200 g toorjuustu
200 g vahukoort
70 g suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
10 g želatiini
300 g maasikapüreed
(maasikapüree valmista 400 g maasikatest ja 1 spl suhkrust, püreed läheb hiljem ka veel vaja)

Kate:

150 g vahukoort
1 tl suhkrut
450 g martsipani
veidi tuhksuhkrut rullimiseks

Kaunistuskreem:

80 g võid
220 g tuhksuhkrut
2 tl sidrunimahla
3-4 spl maasikapüreed

Valmista kõigepealt biskviit. Selleks eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged kergete vahupilvedeni ja lisa järk-järgult suhkur, vahusta kuni saad tugeva vahu. Lisa kergelt lahtiklopitud munakollased ja omavahel segatud ja sõelutud jahu-tärklisesegu. Sega ettevaatlikult alt-üles tõstes kõik ühtlaseks massiks. Vala küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit kuni keskele pistetud puutikk jääb kuivaks ja pealispind kuldpruun. Lase jahtuda ja lõika kolmeks kihiks.
Biskviidi küpsemise ajal võid valmis teha niisutussiirupi. Selleks kuumuta suhkru-veesegu potis kuni suhkur on sulanud ja siirup paksenedb. Lase veidi jahtuda ja lisa siis alkohol.
Tõsta esimene kiht biskviiti lahtikäiva koogivormi põhja tagasi ja niisuta veidi vähem kui 1/3 siirupiga.
Kreemi jaoks vahusta omavahel vahukoor, toorjuust, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa väga vähese suhkruga püreestatud maasikad. Sulata paisutatud želatiin ja vala peene nirena kreemi hulka.
Määri 1/3 maasikakreemist esimese biskviidikihi peale. Tõsta kreemi peale järgmine biskviit, niisuta ja tee samamoodi kuni kreem ja kõik kolm biskviidikihti kasutatud.
Lase külmas seista 3-4 tundi. Vahusta vahukoor suhkruga ja määri küljed ja pealispind ühtlaselt vahukoorega.
Rulli tuhksuhkruga ülepuistatud laual martsipani suureks ümmarguseks latakaks. Tõsta ettevaatlikult tordile ja lõika üleliigne martsipan külgedelt ära.
Kaunistamiseks valmista roosa kreem. Selle jaoks vahusta toasoe või tuhksuhkruga. Lisa sidrunimahl ja vähehaaval maasikapüree, et saaksid armsalt roosa värvuse. Kaunista pritskoti abil ja aseta tipuks veel maasikad.

 

Maasika-võikreem

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Kertu Pikk
    mai 21, 2016 at 9:59 e.l.

    Tere!

    Kui suure koogivormiga Te seda kooki tegite? 🙂

    Tervitades
    Kertu Pikk

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      mai 21, 2016 at 4:10 p.l.

      Tere, Kertu!

      Selle koogi jaoks sobib hästi 22-24 cm läbimõõduga vorm. 🙂

    Kommenteeri