Koogid

Kamašokolaaditort maasikatega

 

Pisike kamašokolaadikas värskete maasikatega. Mõnus!
Ja uus zummzumm tordialus ka sisse õnnistatud.

Biskviit:

2 muna
65 g suhkrut
15 g tärklist
55 g nisujahu

Immutussiirup:

80 g vett
60 g suhkrut
3 spl konjakit/rummi

Kreem:

130 g toorjuustu
50 g vahukoort
250 g vaniljejogurtit (“Tere” LaCrema)
100 g kamašokolaad
20 g suhkrut
20 g kamajahu
1 tl mandliekstrakti
6 g želatiini+ 3 spl vett

Kreem viimistlemiseks:

75 g vahukoort
50 g toorjuustu
20 g suhkrut
1/4 tl mandliekstrakti
50 g kamašokolaadi
10 g kamajahu

Kaunistuseks:

maasikaid

Valmista kõigepealt biskviit. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munavalged kergeks vahuks ja hakka lisama suhkrut. Nüüd vahusta veel kuni saad tugeva vahu. Klopi munakollased kergelt lahti (neid vahustada ei ole vaja!) ja sega siis õrnalt munavalgevahu hulka. Sega omavahel tärklis ja jahu ning sõelu munavahu sisse. Tõsta spaatliga alt-üles tõstes kõik segamini ja vala siis küpsetuspaberiga vooderdatud väikesesse koogivormi (18cm). Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit kuni on ilusti kerkinud ja pealt kuldpruun. Eemalda vormist ja lase jahtuda. Kõigepealt lõika biskviidi pealt ära kumer osa, niiet saad täiesti tasase pinnaga biskviidi ja lõika siis kaheks. Võimalik, et kihid on vaja lõigata õhemaks(paksus peaks olema umbes 1 cm)
Immutussiiruupiks kuumuta potis suhkur ja vesi kuni siirup on veidi paksenenud. Lase jahtuda ja lisa siis alkohol. Aseta üks pool biskviidist koogivormi põhja ja immuta siirupiga.
Kreemi jaoks vahusta kergelt toorjuust, vahukoor ja suhkur. Lisa jogurt, kamajahu, mandliekstrakt ja vesivannil sulatatud-jahutatud kamašokolaad. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata. Lisa peene joana pidevalt segades kreemi sisse. Sega kreem läbi ja määri siis 1/2 kreemist esimese siirupiga immutatud biskviidikihi peale. Tõsta peale teine kiht biskviiti ja määri peale ülejäänud osa kreemist. Pane külma vähemalt 2 tunniks.
Eemalda tort lahtikäivast vormist ja pane ilusale tordialusele. Sulata vesivannil kamašoks. Vahusta vahukoor, toorjuustu, suhkru ja mandliekstraktiga. Lisa kamajahu ja sulanud šokolaad. Kata kreemiga tordi pealispind ja ääred. Kaunista maasikatega! ja nämmm

 

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri