Tuesday, February 19, 2013

Iirise ja mandliga toorjuustutort



Sametiselt pehme sisuga tort, millel on maitsev kohvimaiguline põhi. Katteks on krõbedamaks röstitud mandlilaastud ja magusmagus iirisekreem.


Vaja läheb:

Põhi:
160 g Digestive küpsiseid
70 g mandlilaaste
100 g võid
2 spl suhkrut
1 tl kohvipuru

Täidis:
300 g vahukoort
350 g maitsestamata toorjuustu
400 g vanilje koorejogurtit
2 tl vanillsuhkrut
0,75 dl suhkrut
1 spl zelatiini
200 g konservvirsikuid

Kate:
100 g iirisekomme
100 g vahukoort
1 tl zelatiini
30 g mandlilaaste


Purusta küpsised ja jahvata mandlilaastud peeneks. Sega hulka suhkur, kohvipuru ja sulavõi. Suru saadud segu lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtesse. Aseta vorm külmkappi.
Täidise jaoks vahusta omavahel toorjuust, jogurt ja suhkrud. Vahusta eraldi nõus vahukoor ja lisa see siis teise segu hulka. Paisuta zelatiini vees (umbes 3 spl vett) 5 minutit ja sulata. Lisa kuum zelatiin peene nirena pidevalt segades kreemi sisse. Tükelda virsikud ja aseta küpsisepõhjale. Vala peale kreem ja pane külma.
Katte jaoks pane zelatiin 50 ml vahukoore sisse paisuma. Ülejäänud vahukoores sulata iirised. Kui oled saanud ühtlase massi, sulata iirisekreemis paisunud zelatiin. Sega kuni kõik on ühtlane ja vala siis tordileile katteks. Hoia torti vähemalt 3-4 tundi külmkapis. Kaunistuseks puista peale veel röstitud mandlilaaste!




No comments:

Post a Comment