Wednesday, February 20, 2013

Beseerull vahukoore ja sõstardega



"Beseerulli" olen teinud varemgi, kuid teadmata põhjustel on olnud hädavajalik see peale rullikeeramist kiiresti hoopis beseetordiks või pavlovaks kokku panna... ehk siiis beseerull ei ole varem lihtsalt õnnestunud. Nüüd olen aga kohvikus Komeet praktikal olles oma nipid-trikid teada saanud ja seekord võin öelda, et beseerull õnnestus igati. Kohev ja õhkõrn- just nii, nagu olema peab!

Vaja läheb:

Rulli jaoks:

7 munavalget
350 g suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1,5 spl tärklist
30 g mandlilaaste

Täidis:

300 g vahukoort
1 spl suhkrut
ca 200 g punaseid sõstraid

Vahusta munavalged. Hakka järk-järgult suhkrut lisama kogu aeg vahustades. Lisa ka vanillsuhkur ja tärklis. Vahusta kuni saad tihke munavalgevahu. Kata suur küpsetusplaat paberiga ja määri segu ühtlaselt plaadile (umbes 2 cm paksuselt). Puista üle mandlilaastudega. Küpseta beseed 170 kraadi juures 20 minutit. Jahuta.
Tõsta beseeplaat koos küpsetuspaberiga küpsetusplaadi pealt lauale. Aseta besee peale teine küpsetuspaber ja pööra beseeplaat ümber nii, et besee pealmine pool jääks nüüd alla.
 Vahusta koor suhkruga korralikuks vahuks. Määri vahukoor ühtlaselt jahtunud beseeplaadile (sellele poolele, mis ahjus oli all pool) laiali. Jaota vahukoore peale punased sõstrad.
Keera nüüd küpsetuspaberi abil (laiemast otsast alustades) kogu kupatus ettevaatlikult rulli. Puista üle tuhksuhkruga ja söö kohe! :))



6 comments:

  1. Tere! Kas Te olete kohvikus "Komeet" praktikal? Kui nii, siis oleks väga huvitav sellest ka blogist lugeda :)

    ReplyDelete
  2. Tere
    Jah, olen praegu Komeedis praktikal ja ülirahul, et sinna sain, sest saan seal tõeliselt hea kogemuse :))
    Eks proovin tasapisi paljusid seal tehtud kooke ka blogis kajastada!:)

    ReplyDelete
  3. Plaan on seda teha ja viia külakostiks - kas ja kui kaua see söödavana püsib? :)

    ReplyDelete
  4. Kõige parem on beseerull selle valmistamise päeval, kuid püsib hea ka järgmiseks :) Kauem seda siiski hoida ei tasuks, nii maitse kui ka välimus kannatavad sel juhul.

    ReplyDelete
  5. Nii suured tänud :)
    Kuulen kuidas kõik pusivad ja pusivad, aga ei taha beseerull kuidagi välja tulla.
    Mina proovisin sinu retsepti järgi esimest korda ja juba tuli imehea.
    Nüüd tegin just teist korda ja endiselt vapustav.
    Aitäh sulle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rõõm kuulda, et hästi välja tuli! :)

      Delete