Saturday, September 8, 2012

Karamelli-juustutort pähklinugatikreemiga


Külla tulid lemmiktšiikad ja otseloomulikult ma tegin head ja paremat.
Magusaks üks šokolaadiküpsise põhjal tort karamellitoorjuustu ja kodujuustuga, millele sobis peale veel Odense pähklinugatist kreem. Mõnus reede õhtu oli!

Koogiks läheb vaja:

Põhi:
1 pk Selga šokolaadiküpsiseid
1 spl fariinsuhkrut
2 spl kookoshelbeid
75 g võid

Täidis:
200 g kodujuustu (kasutasin hapukoorega kodujuustu)
300 g Farmi karamellitoorjuustu
2 dl vahukoort
2 tl vanillsuhkrut
1 spl fariinsuhkrut
3 lehte želatiini+ 3 spl piima

Katteks:
30 g tumedat šokolaadi
1 pk Odense pähklinugatikreemi
pohli/jõhvikaid


Purusta küpsised ja sega hulka fariinsuhkur ja kookoshelbed. Lisa küpsistele sulatatud või ja suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Sega omavahel toorjuust, kodujuust ja fariinsuhkur. Vahusta vahukoor vaillsuhkruga ja lisa see ettevaatlikult juustusegusse. Paisuta želatiin ja sulata kuumas piimas. Lase veidi jahtuda ja nirista siis peene joana pidevalt segades täidisesse. Vala küpsisepõhjale ja aseta vorm katte valmimiseni külma.
Katte jaoks sulata pidevalt segades madalal tulel pähklinugat ja šokolaad kuni saad ühtlase massi. Kaunista saadud kreemiga tort ja aseta seejärel uuesti vähemalt 4 tunniks külma. Mina raputasin serveerimisel peale veel pähklipuru ja pohli- mõnele tundus nagu jõulukook, aga ega need jõuludki enam kaugel ei ole!


No comments:

Post a Comment