Monday, August 13, 2012

Neegusekook vürtsidega




Jälle üks lihtne suvine marjakook. Seekord krõbedam ja rohkem isegi vormimagustoidu kui -koogi moodi. Kasutada võib loomulikult kõiki värskeid marju. Mina katsetasin maakodus mustade tikritega, mida minu vanaema kutsub neegusteks- väga nõiduslikud ja salapärased marjad, sest neile saab ligi vaid väga kannatlik olles.. esiteks sellepärast, et nende mesimagusate marjade ümber tiirleb alati suur parv herilasi ja teiseks, sest kõik oksad on tihedalt väikseid okkaid täis, mis teeb nende korjamise suureks ettevõtmiseks. Võin aga öelda, et tasub ära, sest v.a marjade korjamine sai kook kiirelt valmis ja ka laualt kadus see hetkega.



Vaja läheb:

1,5 dl kaerahelbeid
0,5 dl kamajahu
0,5 dl nisujahu
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl kaneeli
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
100 g võid
2 spl vett
3 dl musti tikreid või muid marju





Kõige pealt sega omavahel kõik kuivained. Sega hulka võikuubikud ja vesi ning tee kõik ühtlaseks puruks. Nüüd määri väiksem koogivorm võiga ja suru 2/3 taignapurust vormi põhja. Aseta peale marjad ja nende peale ülejäänud puru. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20-30 minutit kuni pealt hakkab rohkem pruunistuma ja marjad mullitama.







No comments:

Post a Comment