Monday, July 2, 2012

Toorjuustu-banaanitort iirisekattega


Võin öelda, et see isuäratav maius rahuldab magusaisu väga kiiresti ja pikaks ajaks. Hästi maitsev!! :) 

Vaja läheb:

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid 
100 g võid
2 spl kookoshelbeid
1 spl fariinsuhkrut
Vahele:
2 banaani

Täidis:
150 g Farmi karamelli-toorjuustukreemi
170 g maitsestamata toorjuustu
300 g vanilje kohupiimakreemi
200 g maitsestamata jogurtit või 10% hapukoort
1 spl suhkrut
5 lehte želatiini+ 5 spl piima

Kate:
100 g iirisekomme (kasutasin Kalevi omi)
50 g võid
0,5 dl kohvikoort


Purusta küpsised ja sega hulka kookoshelbed ning fariinsuhkur. Lisa sulatatud või ja sega kõik ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja. Koori ja viiluta mõlemad banaanid, laota põhjale. Sega mõlemad toorjuustud, kohupiimakreem, jogurt ja suhkur. Paisuta želatiin ja sulata kuumas piimas. Jahuta želatiinisegu ja vala peene nirena pidevalt segades kreemi sisse. Vala segu banaanidele ja tõsta külma. Katte jaoks sulata iirised koos või ja koorega madalal tulel segades ja kaunista seejärel kook. Hoia vähemalt 3-4 tundi külmas ja naudi siis musta kohviga.

No comments:

Post a Comment