Saturday, March 10, 2012

Väike toorjuustutort martsipanikatte ja -roosidega


Selle väikese astelpaju-toorjuustutordi martsipanikattega valmistasin Liisule sünnipäevaks.
Tordi jaoks läks vaja:

Põhi:

75 g võid
130 g Digestive küpsiseid
1 spl fariinsuhkrut

Täidis:

200 g toorjuustu
200 g kohupiima
100 g hapukoort
3 muna
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
1,5 dl astelpajumarju

Katteks:

200 g martsipani
kakaod martsipani värvimiseks

Purusta küpsised ja sega sulataud või ja fariinsuhkruga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18-20cm) põhja. Täidiseks sega omavahel toorjuust, kohupiim ja hapukoor. Vahusta hulka toasoojad munad ja suhkur. Aseta küpsisepõhjale kõigepealt marjad ja vala peale täidis. Küpseta ahjus 150 kraadi juures 50-55 minutit ja lase täielikult jahtuda. Katte jaoks pane väike tükk martsipani rooside jaoks kõrvale ja rulli ülejäänud kahe küpsetuspberilehe vahel koogi läbimõõdust veidi laiemaks kettaks. Aseta martsipanikate jahtunud koogile. Rooside jaoks võid martsipani toorkakaoga eelnevalt ära värvida ja siis väikestest martsipanilehekestest roosid vormida. Kaunista kook just nii nagu sulle kõige ilusam tundub! Eriti hea oleks kui lased koogil enne martsipaniga katmist üleöö külmas olla, siis on kõige parem.



No comments:

Post a Comment